29-12-08

Dumb and Dumber

 

Bij elke nieuw begin van een reality-programma kijken Laird en ik vol spanning naar de kandidaten, want zij zijn het die zullen bepalen hoe hilarisch de boel zal worden.

Zo was er ooit het programma Toast Kanibaal, dat we enkel zijn beginnen volgen voor het West-Vlaamse gezin Lasseure, en meer bepaald hun kinderen Nikky en Jeffrey die voor de schitterendste dialogen en situaties zorgden.

Zo had 15-jarige Nikky er op een zeker moment genoeg van om in het Ecuadoriaanse regenwoud te leven en is ze met het gevoel voor drama eigen aan pubers van haar boomstronk gesprongen, is ze haar hutje van palmblaren ingevlogen om na 2 minuten weer naar buiten te stormen onder het uitroepen van "kzien't beu, k'goan noar hus" terwijl ze een gigantische roze Samsonite-koffer achter haar aansleurde en is ze zo kordaat de jungle ingemarcheerd.

Broer Jeffrey had dan weer succes bij de local chics en heeft zelfs de eer gekregen dat er een pasgeboren baby naar hem werd vernoemd. Beeld je in het arme indiaantje dat nu Jeffrey heet.....

Toen Jeffrey junior trouwens plaste op de Belgische Jeffrey wist deze niets beter te vloeken dan "gie stoete jungle-baby".

Ik zou nog uren kunnen vertellen over de familie Lasseure en hun schitterende one-liners!

Op dergelijke momenten denk ik aan de mensen van de casting en feliciteer ik hen in stilte dat ze zo pareltjes gevonden hebben.

De beste ontdekking van het laatste decennium was toch Gringo van Temptation Island.

Onder welke rots ze die hebben gevonden is me nog steeds een raadsel, maar Gringo is er zonder twijfel in geslaagd een glimlach op het gezicht van velen te toveren (toegegeven, een glimlach uit leedvermaak en uitlacherij, maar desalniettemin een glimlach).

Zijn 'talk to the hand'- speech is algemene popcultuur geworden en hij cultiveerde zijn look en personage tot in de kleinste details, waarbij ik vooral denk aan zijn boxershort die de subtiele tekst droeg 'it's not gonna suck itself'...

Ik mis ze, Gringo en Jeffrey.

Gasten met een goed hart, maar met een IQ-cijfer gelijk aan hun schoenmaat.

En daarom zou ik graag een suggestie doen aan alle programma-makers ter lande:

Kunnen jullie geen programma uitvinden waarbij Jeffrey en Gringo tesamen erop uit trekken? Stuur ze samen voor een week naar Lloret di Mar, Ibiza, of Thailand van mijn part en laat ze vergezellen door een cameraploeg.

Ik zou er heel wat voor geven om het resultaat daarvan te kunnen zien!!

Bring Jeffrey en Gringo back!!! (mmm, misschien moet ik een Facebook-groep oprichten hierover....)

11:49 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-08

Trivia

 

Wat er momenteel van boeiende dingen in mijn leven gebeurt:

- Ik heb deze morgen een afspraak gemaakt bij de hondenkapper voor Beer. Wat iets is wat ik steeds blijf uitstellen, omdat Beer daar zo'n vier uur moet blijven rechtstaan (ontwollen, wassen, knippen) en als gevolg daarvan weer een week ontstekingsremmers mag nemen omdat hij ocharme gelijk een oud beestje rondschuifelt doordat zijn gewrichten ontstoken zijn van zo lang in dezelfde houding recht te staan. (ja, die beesten zijn mafgekweekt en die gewrichten zijn gewoon brol! I want my money back!)

Na rijp beraad met Wendy, de kapster, (tuurlijk, wat voor een andere naam kon ze hebben!)  hebben we besloten hem in twee etappes te laten 'doen'. Dag 1 ontwollen, dag 2 wassen en knippen.

Ik weet nu al dat er op dag 2 discussie met Laird zal ontstaan dat Beer niet meer moet gaan. Laird vindt dat hij er als, quote 'een janet uitziet', unquote, wanneer hij gekapt is. Ik vind dat Beer er dan als een schattige kwajongen uitziet, zo mooi en netjes, maar bon, Laird houdt meer van de 'er hangt modder in mijn vacht, en alle takken uit de tuin blijven in mijn haar hangen'-verwaaide-Wolverine-achtige-look die Beer normaal draagt.

En dan weet Laird nog niet dat Beer ook gewassen zal worden. (met nerts-olie om zijn vacht mooi te doen glanzen :-p ) Wat niet weet, niet deert. (hopelijk leest Laird mijn blog niet voor aanstaande vrijdag...)

Hopelijk zal Wendy de Kapster ook niet te fel zien dat ik vorige week zelf aan Beer's oren heb zitten bijknippen met, euhm, nogal artistieke gevolgen...

- Ik ben officieel een E-cup geworden. And not that happy about it. Gelukkig is het maar een tijdelijke toestand en keer ik binnen een paar maanden terug naar mijn vertrouwde D.

Ik weet dit omdat ik nog een lingeriebon had liggen en vorige vrijdag eindelijk ermee in de betreffende winkel ben geraakt. Daar heb ik geleerd dat beha's in E-cup er als bomma-beha's uitzien, die je bijna tot aan je keel bedekken, met van die dikke bretellekes.

Ook geleerd dat Marlies Dekkers, een Noorderbuur, zowat als enige veel lingerie maakt voor grotere maten. Jammer genoeg vind ik haar smaak yuk en kon ik het niet laten Laird de stuipen op het lijf te jagen door hem niet voor te bereiden op het zicht van mij, gehuld in een zwart-witte beha, met touwtjes-constructies rond mijn hals en metalen platen.

Ik voelde me nogal een Sm-meske...

Nee, geef mij dan maar strikjes en kantjes en girly stuff. Het winnende setje werd uiteindelijk iets über-schattig van Lise Charmel mèt een strikje op de poep.

Nè.

- Laird's tante is naar een waarzegster geweest om het geslacht van de twins te weten te komen. Lichtjes ziekelijke nieuwsgierigheid heet dat dan.

En de waarzegster is mis.

12:24 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-08

Beweeglijk

 

Ik weet het! :-)

Gisteren op 20-weken echo geweest (is blijkbaar soort mijlpaal) en we weten wat het geslacht van de tweeling is! Laten we het er op houden dat ik alvast mijn weddenschap verloren ben, maar we zijn mega-happy met de uitkomst.

En uiteraaaaard deel ik dit nieuws.... NIET met jullie :-p

Nu kan het ultieme gevecht voor de namen beginnen en ik heb deze voormiddag al bijna een kortsluiting veroorzaakt door zo hard op mijn klavier te kwijlen bij het bekijken van de Ralph Lauren-collectie voor baby's! Zo mega-cute!

Must have!

Aangenaam om te horen was dat zelfs de gynaecoloog moest toegeven dat de baby's 'nogal beweeglijk' waren, wat aangenaam om te horen was nadat ik de laatste twee weken verrot gestampt werd door de twee muppets.

Nogal beweeglijk..... dat belooft :-s

 

10:50 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-12-08

Moi, the computer-nerd

 

Vandaag was ik het beu op het lijk van mijn pc te moeten kijken en besloot ik op de site van Dell te kijken of ze een hersteldienst hadden.

Dat is dus de meest ONoverzichtelijke site ooit! Uiteindelijk heb ik maar naar de helpdesk zelf gebeld, weer tien minuten zitten luisteren naar "she's always a woman to me', voor ik weer een vriendelijke noorderbuur aan de lijn kreeg.

En opnieuw mocht ik op mijn knieën gaan zitten om in de bak te kijken en mochten er dingen gedemonteerd worden.

Zonder hulp van een schroevendraaier heb ik eigenhandig geheugenstrips verwijderd, terug ingestoken en geheugenstatussen gecheckt en aanschouw: mijn computer werkt weer!

Ik moest mezelf weerhouden als een nerd te knorren van plezier, duwde in de plaats daarvan grijzend mijn bril weer recht op mijn neus, en bedankte de help-desk-kerel alsof hij net eigenhandig de wereldvrede had gerealiseerd.

Na het verwijderen van video-kaarten, geheugenstrips en het dus eigenhandig (ja, het zijn per slot van rekening MIJN handen die het probleem hebben opgelost) herstellen van mijn pc, stel ik U met gepaste fierheid voor:

Moi, officieel een computernerd!

En wat hebben wij nog geleerd vandaag? Dat Nederlanders het woord 'klavier' niet kennen.

Help-desk-dude klonk ronduit in paniek toen ik zei dat ik eerst weer een klavier op de computer moest aansluiten. "Een wat?????!!!!"

*Knorknor*

12:13 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-12-08

Alive and Kicking

 

Sedert een week of drie voel ik de mutn's trappen, dus is het allemaal écht aan het worden.

Op het begin twijfel je nog of het gewoon je darmgerommel is (en trust me: wanneer je zwanger bent is er vééééél darmgerommel en gasvorming allerhande, NOT sexy), maar op een gegeven moment durf je wel gokken dat dit misschien toch net niet hetzelfde aanvoelt als een gasbel die rondvoyageert.

De eerste keer dat ik echt wel 100% zeker was, was tijdens de voorstelling van Le Barbier de Seville in de opera te Luik. (Wat een kunstzinnige kinderen ben ik aan het kweken!)

En ondertussen kan ik ze zelfs al wat onderscheiden van mekaar . Ik voel vaker de linker-baby stampen dan de rechter-baby. Zal wel te maken hebben met hun respectievelijke ligging en weet ik veel wat.

Lefty stampt op alle momenten van de dag én de nacht (jaja, om 4 uur 's nachts lig ik daar te woelen en te vloeken dat ie moet gaan maffen), tijdens vergaderingen, wanneer ik een zaak aan het pleiten ben, maar vooral wanneer ik als een patattenzak op een stoel of in de zetel zit.

Blijkbaar is Lefty een etiquette-freak: ik moet met rechte rug zitten of meneer (ik gok dat het een ventje is als hij nu al zo opspeelt) maakt van zijn tetter.

Rechter-baby is dan weer een fan van klassieke muziek die tot leven komt wanneer ik piano speel. (ok, dat is MIJN interpretatie, het kan ook gewoon zijn dat het kind écht niet van Bach houdt...)

Het is prettig te voelen dat ze er nog zijn, goed groeien, reageren op de omgeving.

Maar ik zal toch een serieus gesprek met ze moeten hebben over het verlenen van nachtrust aan hun moeder en wat richtlijnen afspreken, zoals er zijn: op mijn blaas wordt er NIET gestampt, en ik mag liggen in de houding die IK verkies.

Anders volgen er repercussies onder de vorm van het luisteren naar Mariah Carrey. Dat heeft wree goed gewerkt bij de buurjongen en zijn rockband, alle reden dus dat het ook met foeti kan werken!

15:55 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-12-08

Technofear!

 

Ik hàààààààt computers! Maar écht: ik hààààt ze!

Twee weken geleden:

roep ik van mijn bureau naar Laird: "Keppe, wat doe jij als je antivirus vraagt wat er met een virus moet gebeuren? restore of move to vault?"

"move to vault"

"ok, thanks!'  *drukt vervolgens op toets 'move to vault'*

scherm wordt zwart, veel gezoem en geblaas, diagnose: gecrasht

Gelukkig hebben wij een computer-wizz-friend Thierry die de boel is komen redden, mijn agenda van Outlook (waar zowat heel mijn leven in vervat is) heeft kunnen redden en al!

Ondertussen zit ik al twee weken te werken aan de desktop die op crash-dag door Thierry op ons netwerk was geïnstalleerd.

Deze voormiddag merk ik dat mijn muis raar doet, niet op een blad kan scrollen, gevloek etc.... comp herstarten dan maar.

Scherm wordt zwart, veel geblaas en getuut (ja werkelijk, getuut)

Mijn bloeddruk steeg, ik voelde een driftbui aankomen, grrrrrrrrr

Na veel gevloek uiteindelijk Dell gebeld, vriendelijke Nederlander aan de lijn gekregen die ik de volgende 40 minuten waarschijnlijk een burnout heb aangepraat...

"Wat doet de computer mevrouw?"

"Tuuten"

"Wat?'

Wij in het mooie Vlaamsch kennen duidelijk het onderscheid tussen de woorden tuut en biep. Nederlanders blijkbaar niet. Begin dan maar een geluid te beschrijven aan de telefoon!

Na een twintigtal minuten was de kast van de computer verwijderd, had ik eindelijk door wat de videokaart was ('ah, dat andere groene ding!') en kreeg ik instructies hoe deze te verwijderen.

Laird's ongerustheid bereikte ongekende hoogstes toen ik opkeek vanuit mijn kleermakerszit op de grond, de telefoon gekneld tussen hoofd en schouder, en vroeg "keppe, mag ik een ster-schroevendraaier?"

Dit was blijkbaar de druppel waarna hij zich is komen moeien. Ik moet je niet vertellen dat Help-Desk-Guy dubbel van het lachen plooide toen hij doorhad dat mijn man bleek wegtrok bij het idee alleen al dat ik met een schroevendraaier aan de computer zou beginnen prusten....

Pfffff, bende sexisten!

FYI: het is nog steeds niet opgelost dus zit ik weer op mijn vertrouwde laptop te tokkelen.... zucht... technofear....

15:54 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |