29-12-08

Dumb and Dumber

 

Bij elke nieuw begin van een reality-programma kijken Laird en ik vol spanning naar de kandidaten, want zij zijn het die zullen bepalen hoe hilarisch de boel zal worden.

Zo was er ooit het programma Toast Kanibaal, dat we enkel zijn beginnen volgen voor het West-Vlaamse gezin Lasseure, en meer bepaald hun kinderen Nikky en Jeffrey die voor de schitterendste dialogen en situaties zorgden.

Zo had 15-jarige Nikky er op een zeker moment genoeg van om in het Ecuadoriaanse regenwoud te leven en is ze met het gevoel voor drama eigen aan pubers van haar boomstronk gesprongen, is ze haar hutje van palmblaren ingevlogen om na 2 minuten weer naar buiten te stormen onder het uitroepen van "kzien't beu, k'goan noar hus" terwijl ze een gigantische roze Samsonite-koffer achter haar aansleurde en is ze zo kordaat de jungle ingemarcheerd.

Broer Jeffrey had dan weer succes bij de local chics en heeft zelfs de eer gekregen dat er een pasgeboren baby naar hem werd vernoemd. Beeld je in het arme indiaantje dat nu Jeffrey heet.....

Toen Jeffrey junior trouwens plaste op de Belgische Jeffrey wist deze niets beter te vloeken dan "gie stoete jungle-baby".

Ik zou nog uren kunnen vertellen over de familie Lasseure en hun schitterende one-liners!

Op dergelijke momenten denk ik aan de mensen van de casting en feliciteer ik hen in stilte dat ze zo pareltjes gevonden hebben.

De beste ontdekking van het laatste decennium was toch Gringo van Temptation Island.

Onder welke rots ze die hebben gevonden is me nog steeds een raadsel, maar Gringo is er zonder twijfel in geslaagd een glimlach op het gezicht van velen te toveren (toegegeven, een glimlach uit leedvermaak en uitlacherij, maar desalniettemin een glimlach).

Zijn 'talk to the hand'- speech is algemene popcultuur geworden en hij cultiveerde zijn look en personage tot in de kleinste details, waarbij ik vooral denk aan zijn boxershort die de subtiele tekst droeg 'it's not gonna suck itself'...

Ik mis ze, Gringo en Jeffrey.

Gasten met een goed hart, maar met een IQ-cijfer gelijk aan hun schoenmaat.

En daarom zou ik graag een suggestie doen aan alle programma-makers ter lande:

Kunnen jullie geen programma uitvinden waarbij Jeffrey en Gringo tesamen erop uit trekken? Stuur ze samen voor een week naar Lloret di Mar, Ibiza, of Thailand van mijn part en laat ze vergezellen door een cameraploeg.

Ik zou er heel wat voor geven om het resultaat daarvan te kunnen zien!!

Bring Jeffrey en Gringo back!!! (mmm, misschien moet ik een Facebook-groep oprichten hierover....)

11:49 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.