02-12-08

Technofear!

 

Ik hàààààààt computers! Maar écht: ik hààààt ze!

Twee weken geleden:

roep ik van mijn bureau naar Laird: "Keppe, wat doe jij als je antivirus vraagt wat er met een virus moet gebeuren? restore of move to vault?"

"move to vault"

"ok, thanks!'  *drukt vervolgens op toets 'move to vault'*

scherm wordt zwart, veel gezoem en geblaas, diagnose: gecrasht

Gelukkig hebben wij een computer-wizz-friend Thierry die de boel is komen redden, mijn agenda van Outlook (waar zowat heel mijn leven in vervat is) heeft kunnen redden en al!

Ondertussen zit ik al twee weken te werken aan de desktop die op crash-dag door Thierry op ons netwerk was geïnstalleerd.

Deze voormiddag merk ik dat mijn muis raar doet, niet op een blad kan scrollen, gevloek etc.... comp herstarten dan maar.

Scherm wordt zwart, veel geblaas en getuut (ja werkelijk, getuut)

Mijn bloeddruk steeg, ik voelde een driftbui aankomen, grrrrrrrrr

Na veel gevloek uiteindelijk Dell gebeld, vriendelijke Nederlander aan de lijn gekregen die ik de volgende 40 minuten waarschijnlijk een burnout heb aangepraat...

"Wat doet de computer mevrouw?"

"Tuuten"

"Wat?'

Wij in het mooie Vlaamsch kennen duidelijk het onderscheid tussen de woorden tuut en biep. Nederlanders blijkbaar niet. Begin dan maar een geluid te beschrijven aan de telefoon!

Na een twintigtal minuten was de kast van de computer verwijderd, had ik eindelijk door wat de videokaart was ('ah, dat andere groene ding!') en kreeg ik instructies hoe deze te verwijderen.

Laird's ongerustheid bereikte ongekende hoogstes toen ik opkeek vanuit mijn kleermakerszit op de grond, de telefoon gekneld tussen hoofd en schouder, en vroeg "keppe, mag ik een ster-schroevendraaier?"

Dit was blijkbaar de druppel waarna hij zich is komen moeien. Ik moet je niet vertellen dat Help-Desk-Guy dubbel van het lachen plooide toen hij doorhad dat mijn man bleek wegtrok bij het idee alleen al dat ik met een schroevendraaier aan de computer zou beginnen prusten....

Pfffff, bende sexisten!

FYI: het is nog steeds niet opgelost dus zit ik weer op mijn vertrouwde laptop te tokkelen.... zucht... technofear....

15:54 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.