29-08-08

Coocoo

 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!

Ik word gek van dat gedrummmmmmmmmmmm!

Nog nooit in mijn hele leven ben ik zo blij geweest dat maandag school opnieuw begint!

Dat de Devil's Spawn van thuislangs weer op de schoolbanken zit en ik tenminste overdag kan werken zonder BIJZONDER SLECHT gedrum te moeten aanhoren, uuuuuuren aan een stuk!

Ik weet nog dat ik een paar weken geleden, bijzonder smug, had geschreven dat het wel vlug zou slijten, dat gedrum van de buurjongen en dat hij andere hobby's zou vinden.

Blijkbaar niet.

Hij kan uren zitten oefenen het blijft even slecht, die gast heeft geen enkel gevoel voor ritme en het ergste van alles is dat de overbuurjongen een electrische gitaar heeft en ze dus samen, een paar uur per dag 'oefenen' (mèt open venster, want verzekerst zitten ze ook nog in het geniep te roken in logeerkamer/muziekstudio) .

Suïcidaal word ik ervan.

Ik mis de tijd dat beide buurjongens hele dagen aan het skateboarden waren en elkaar filmden terwijl ze kunstjes uitvoerden. Zucht.

Maar bon, bij de pakken blijven zitten gaat ook niet helpen, dus tijd om actie te ondernemen en zoete wraakplannen te smeden....

Ik zie klassieke muziek voor me... ik zie bijzonder luid afgespeelde Brandenburgse Concerten, of misschien iets bijzonder dramatisch en deprimerend!

Suggesties zijn altijd welkom.

16:03 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buren |  Facebook |

28-08-08

Citaat van Laird

 

Citaat van Laird, gisteren uitgesproken over marginalen toen we aan het wachten waren om te kunnen thuis uitrijden tot een marginaal op een brommertje eindelijk voorbij was getuft:

(uitgesproken in geërgerd West-Vlaams)

"Godverdomme, waorom leeft dà? Je ziet er niet mee! Je ku't het nog niet eens doadklopp'n en opeten!"

 

16:49 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: laird |  Facebook |

25-08-08

Siberische tijgers

 

Goede aannemers zijn even zeldzaam als Siberische tijgers.

Ze zijn nog moeilijker naar je huis te lokken dan een non naar een striptease-bar en als ze dan eens zijn langsgekomen krijg je twee maanden later een prijsofferte die zo ridicuul is dat je er buikkrampen van het lachen van krijgt.

Zo hadden we ooit gevraagd om onze logeerkamer te voorzien van een vals plafond met spotjes en er een wandkast te maken, en het prijskaartje hiervoor bedroeg € 12.000.

€ 12.000,00.

U leest het goed.

Na veel emotionele chantage is Schoonpapa die aannemer is/was (voor havenwerken maar toch) afgezakt vanuit het verre West-Vlaanderen naar het mooie Vlaams-Brabant om er een vals plafond te komen zetten met behulp van Laird. (die de doe-het-zelf-genen niet van zijn vader geërfd heeft)

Kostprijs materiaal voor vals plafond: € 80 plus de spotjes.

En nu gij!

Datzelfde weekend dat Schoonpapa het vals plafond kwam installeren werd ook een muurtje weggeslagen zodat er een dressing kan gemaakt worden in de ruimte onder het strooien dak.

Dit vond zowat een jaar geleden plaats.

Ondertussen is 'de dressing' afgedekt met een wit laken dat in de muur gehamerd werd, en is het plafond nog steeds niet geverfd.

Maar Laird en ik hadden een paar maanden geleden de perfecte oplossing gevonden in de persoon van een jonge, enthousiaste beginnende aannemer, een ex van mijn zusje Doperwt.

De Enthousiaste Aannemer is onze keuken komen betegelen, perfect gedaan, en ging ook de dressing komen maken.

Tot hij en Doperwt ruzie kregen, (it turned realy ugly), hij een mega groot geheim van haar aan haar ouders verklapte, zij buitenvloog, een week gelogeerd heeft in onze logeerkamer met het ongeverfde plafond en het laken om de dressing te verbergen.

Exit de Enthousiaste Aannemer. (ja, ok, we hebben eraan gedacht om hem in het geheim te doen komen, maar hij zal dat zeker aan Doperwts neus gaan hangen, daarom geen optie)

Dus vrees ik dat het tijd wordt om Schoonpapa nog eens met fladderende wimpers te bewerken en hem een weekend naar hier te lokken om die dressing eindelijk een tot leven te wekken.

Iemand tips hoe men een Schoonpapa het beste omkoopt?

 

16:12 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: huis |  Facebook |

23-08-08

Klaar en duidelijk my ass

 

Why oh why kunnen de mensen van Predictor die test niet duidelijker maken???

Als je €15 moet dokken voor een zwangerschapstest, mag dat ding tenminste deftig werken, vind ik!

Een streepje of geen streepje. Punt.

Niet van die zever van 'lichte streepjes kunnen ook positief zijn' en dan begint de discussie of het streepje er wel is of dat ik hallucineer, waarbij Laird mij zeker niet helpt en het voor hem enkel een positieve test is als het knalroze is binnen de 5 minuten zoals het pakje zegt. (en niet een héél licht roze streepje binnen de 30 minuten hoewel de handleiding ook zegt dat dit dan positief is, maar dan moet een mens eerst wel handleidingen beginnen lezen, hè Laird!)

Soit, de tip bij twijfel is twee dagen wachten vooraleer opnieuw te testen: twee dagen?!

Dat is duidelijk door een man uitgevonden die stomme regel.

Ik kan onmogelijk dat geduld opbrengen. (uiteraard)

Het is nu bijna 24 uur verder en ik ben al vree trots op mezelf dat ik het zo lang uithield.

Ge sebiet een voorraad van die goedkope tests in het Kruidvat halen en plassen tot er duidelijkheid is.

Voilà.

En wat doet U op uw vrije zaterdag? :-)

 

decoration

 

11:52 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: zwanger |  Facebook |

21-08-08

Bleaching (de normale versie deze keer)

 

Ik wil mijn tanden laten bleken.

Jaja, de marina in mij moet zich toch ook af en toe kunnen uitleven!

Mijn tanden zijn niet geel of zo, maar mijn hoektanden zijn een paar tinten donkerder dan mijn voorste bijtertjes en dat werkt al jàààààren op mijn zenuwen.

Voor iemand die komt van konijnentanden met een serieuze spleet ertussen en met een mega-overbeet, is het bereiken van een perfect gebit nu éénmaal een doel dat moeilijk los te laten is...

( 2 jaar blokjes, elastiekjes en tot mijn 18e een nachtbeugel om alles te rechten en mijn onderkaak een paar centimeter naar voor te verplaatsen! Mijn broer noemt mij nog steeds Robocop)

Ik heb al van die klevers in mijn badkamerkastje liggen die zouden bleken, maar volgens mijn tandarts is dat zever en moet je die uren in je mond houden ipv een paar minuten als je wilt dat het werkt, zo laag is de hoeveelheid actieve stof erin.

Maar toen las ik een paar weken geleden dat er een nieuw product te koop was in de Paris XL, Swissdent.  Toen ik er verder op doorzocht op internet kon ik er wel niets over vinden en volgens het boekje van de Parix XL zelf zou dat setje € 70 of zo kosten.

Wat duur voor een folietje, hè, zeker als je niet weet of het werkt!

En tijdens deze bleaching-omzwervingen kwam ik een reclame tegen voor een instituut in Nederland die voor  € 150 een 'opfrisbeurt' van je tanden doet: wat polijsten en bleachen tot 3-4 tinten lichter. (het is een uur rijden voor me)

In zo'n salon wéét je tenminste dat het zal lukken en al bij al is het dan niet zoveel duurder dan die dingen uit de Paris XL hè? (please say yes)

En dus blijf ik tobben en bedenken of ik er wel mee doorga!

Het leven van een weegschaal is NIET gemakkelijk!

 

 

18:11 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-08-08

Joeri's verborgen talenten?

 

Ben ik écht de enige die de treffende gelijkenis heeft opgemerkt tussen Adam Commens, coach van het Belgische Hockey Team de Red Devils (go Devils go!):

decoration

 

 

 

 

 

en de Joeri:

decoration

 

 

 

 

 

 

 Aaaai?

23:18 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bizar |  Facebook |

12-08-08

Charlotte

 

Wàààààrom begint iedereen te brullen van het lachen wanneer ik, als antwoord op hun vraag welk Sex and the City personage ik ben volgens een test op Facebook, Charlotte zeg????

16:07 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-08-08

Burenhinder

Toen wij vorige week maandag op onze oprit uitstapten na de lange rit terug van de Provence, werden wij naar goede gewoonte begroet door het geblèèèr van onze kat die zich van de hele week niet aan mijn ouders had getoond, amper had gegeten en duidelijk mottig gezind was hierdoor, en door getrommel.

Het geblèèèr: normaal geluid, het getrommel: nieuw opgedoken fenomeen waar ik op het moment zelf geen aandacht aan heb besteed.

Tot het getrommel de volgende voormiddag opnieuw weerklonk en de héle dag door bleef aanhouden. Het bijzonder slechte getrommel mag ik wel zeggen.

Inderdaad, de nachtmerrie van elke buur was uitgekomen: mijn 12 (of 13, who knows) jarige buurjongen heeft een drumstel gekregen.

The horror!!!!!!

decoration

Tegen woensdagavond begon de stoom aan mijn oren uit te komen, vooral nadat ik naast het lamentabel slecht gedrum ook gejengel van een electrische gitaar waarnam.

Ik vreesde voor het ontstaan van een heuse rockband en voorzag al een hele zomer kabaal op de achtergrond. Snode plannen werden gesmeed, wraak werd gepland.

Maar toen bedacht ik dat mijn vijand De Tiener wel eens mijn beste ally kon zijn in dit verhaal...

En inderdaad, tegen zaterdag was het nieuwe er blijkbaar van af, was de interesse verloren gegaan en sedertdien staat het drumstel nog enkel stof te verzamelen.

Deze voormiddag was er een kleine opflakkering van 10 minuten, maar de fun is er precies uit, mijn rust is weergekeerd en dat zonder dat één van mijn snode plannetjes in werking moest treden.

(toegegeven: ik ben een klein beetje teleurgesteld hierover)

 

 

16:51 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buren |  Facebook |

04-08-08

Rijstijlcultuur

 

Europa mag nog zo klein zijn op de wereldkaart, wanneer je naar het zuiden rijdt met de wagen merk je toch heel wat verschillen hoor.

En dan bedoel ik niet de verschillen in décor, maar de verschillen in rijstijl!

Hoewel de Duitsers nog steeds nergens echt met open armen ontvangen worden (eigen schuld dikke bult), zijn zij wel het aangenaamst gezelschap op een snelweg: ze laten de derde rijstrook mooi vrij ter hoogte van een oprit, ze laten je galant voor hun invoegen als je iemand moet inhalen (meestal een hollander met een sleurhut).

Die Duitsers op de weg zijn steeds beheerst en aandachtig.

Nederlanders zijn dan weer een ander verhaal! Ik snap die cultuur van caravans nog altijd niet, maar tot daar aan toe. Wat wel opvalt is dat onze Noorderburen ondanks het feit dat ze een meestal te zwaar beladen caravan achter hun auto sleuren, dit niet vertalen naar 'laten we misschien wat minder snel rijden en onze algemene rijstijl aanpassen'.

No sirééééé! Ze vlammen nog altijd aan 130 met dat wiebelend gevaarte achter hen aan, halen alles en iedereen in, vallen nog liever dood dan iemand voor hen in te laten voegen, integendeel: ze trekken nog vlug op als ze zien dat iemand voor hen in wilt voegen zodat het 'gat' gedicht wordt.

Ik stond klaar om de eerste Nederlander die vervelend deed in een tankstation naar de keel te vliegen om hem te laten boeten voor het wangedrag van zijn landgenoten, grrrrrrrrrrrrr

Maar de Fransen slaan uiteraard alles hè! In van die kleine autootjes, liefst nog met een grote A op van Apprenti-Conducteur, denken ze ook dat ze alleen op de weg zijn. Om een vrachtwagen in te halen die 1 kilometer voor hen rijdt, gaan ze al op die afstand op het middenvak tuffen. Aan 5 kilometer per uur sneller dan die vrachtwagen! Reken maar uit hoe lang dat duurt, dat maneuver!

Als ze dan in het midden rijden laten ze ook constant hun richtingsaanwijzer aanstaan, waardoor het nogal stresserend wordt om hen voorbij te steken want je weet nooit of die pinker aanstaat voor de lol, of dat ze echt van zinnens zijn voor je in te schieten!

Fransen kunnen NIET autorijden en de Parisiens (75) zijn nog de ergsten van allemaal. Buerk buerk buerk, hate them.

En een nieuw fenomeen op de weg naar het Zuiden dit jaar was de Deense toerist. Jawel, de Denen komen nu ook met de auto afgezakt!

Maar ze zien er wel uit alsof ze pas eergisteren op deze planeet zijn geland :-s

Gestresseerd kijken, traag rijden, ma en pa vooraan die angstige blikken links en rechts werpen, ik denk dat het zuiden van Europa en de rijstijlcultuur hen voorlopig nog wat angstig stemt...

gwan8lAh ja: wij Belgen komen net achter de Duisters wat hoffelijkheid en stuurmanskunsten betreft. Says who? Says I!

11:16 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |