25-08-08

Siberische tijgers

 

Goede aannemers zijn even zeldzaam als Siberische tijgers.

Ze zijn nog moeilijker naar je huis te lokken dan een non naar een striptease-bar en als ze dan eens zijn langsgekomen krijg je twee maanden later een prijsofferte die zo ridicuul is dat je er buikkrampen van het lachen van krijgt.

Zo hadden we ooit gevraagd om onze logeerkamer te voorzien van een vals plafond met spotjes en er een wandkast te maken, en het prijskaartje hiervoor bedroeg € 12.000.

€ 12.000,00.

U leest het goed.

Na veel emotionele chantage is Schoonpapa die aannemer is/was (voor havenwerken maar toch) afgezakt vanuit het verre West-Vlaanderen naar het mooie Vlaams-Brabant om er een vals plafond te komen zetten met behulp van Laird. (die de doe-het-zelf-genen niet van zijn vader geërfd heeft)

Kostprijs materiaal voor vals plafond: € 80 plus de spotjes.

En nu gij!

Datzelfde weekend dat Schoonpapa het vals plafond kwam installeren werd ook een muurtje weggeslagen zodat er een dressing kan gemaakt worden in de ruimte onder het strooien dak.

Dit vond zowat een jaar geleden plaats.

Ondertussen is 'de dressing' afgedekt met een wit laken dat in de muur gehamerd werd, en is het plafond nog steeds niet geverfd.

Maar Laird en ik hadden een paar maanden geleden de perfecte oplossing gevonden in de persoon van een jonge, enthousiaste beginnende aannemer, een ex van mijn zusje Doperwt.

De Enthousiaste Aannemer is onze keuken komen betegelen, perfect gedaan, en ging ook de dressing komen maken.

Tot hij en Doperwt ruzie kregen, (it turned realy ugly), hij een mega groot geheim van haar aan haar ouders verklapte, zij buitenvloog, een week gelogeerd heeft in onze logeerkamer met het ongeverfde plafond en het laken om de dressing te verbergen.

Exit de Enthousiaste Aannemer. (ja, ok, we hebben eraan gedacht om hem in het geheim te doen komen, maar hij zal dat zeker aan Doperwts neus gaan hangen, daarom geen optie)

Dus vrees ik dat het tijd wordt om Schoonpapa nog eens met fladderende wimpers te bewerken en hem een weekend naar hier te lokken om die dressing eindelijk een tot leven te wekken.

Iemand tips hoe men een Schoonpapa het beste omkoopt?

 

16:12 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: huis |  Facebook |

Commentaren

Misshcien schone ogen trekken naar dien aannemer die deze blog leest :-)))

Gepost door: Launchmachine | 28-08-08

De commentaren zijn gesloten.