04-08-08

Rijstijlcultuur

 

Europa mag nog zo klein zijn op de wereldkaart, wanneer je naar het zuiden rijdt met de wagen merk je toch heel wat verschillen hoor.

En dan bedoel ik niet de verschillen in décor, maar de verschillen in rijstijl!

Hoewel de Duitsers nog steeds nergens echt met open armen ontvangen worden (eigen schuld dikke bult), zijn zij wel het aangenaamst gezelschap op een snelweg: ze laten de derde rijstrook mooi vrij ter hoogte van een oprit, ze laten je galant voor hun invoegen als je iemand moet inhalen (meestal een hollander met een sleurhut).

Die Duitsers op de weg zijn steeds beheerst en aandachtig.

Nederlanders zijn dan weer een ander verhaal! Ik snap die cultuur van caravans nog altijd niet, maar tot daar aan toe. Wat wel opvalt is dat onze Noorderburen ondanks het feit dat ze een meestal te zwaar beladen caravan achter hun auto sleuren, dit niet vertalen naar 'laten we misschien wat minder snel rijden en onze algemene rijstijl aanpassen'.

No sirééééé! Ze vlammen nog altijd aan 130 met dat wiebelend gevaarte achter hen aan, halen alles en iedereen in, vallen nog liever dood dan iemand voor hen in te laten voegen, integendeel: ze trekken nog vlug op als ze zien dat iemand voor hen in wilt voegen zodat het 'gat' gedicht wordt.

Ik stond klaar om de eerste Nederlander die vervelend deed in een tankstation naar de keel te vliegen om hem te laten boeten voor het wangedrag van zijn landgenoten, grrrrrrrrrrrrr

Maar de Fransen slaan uiteraard alles hè! In van die kleine autootjes, liefst nog met een grote A op van Apprenti-Conducteur, denken ze ook dat ze alleen op de weg zijn. Om een vrachtwagen in te halen die 1 kilometer voor hen rijdt, gaan ze al op die afstand op het middenvak tuffen. Aan 5 kilometer per uur sneller dan die vrachtwagen! Reken maar uit hoe lang dat duurt, dat maneuver!

Als ze dan in het midden rijden laten ze ook constant hun richtingsaanwijzer aanstaan, waardoor het nogal stresserend wordt om hen voorbij te steken want je weet nooit of die pinker aanstaat voor de lol, of dat ze echt van zinnens zijn voor je in te schieten!

Fransen kunnen NIET autorijden en de Parisiens (75) zijn nog de ergsten van allemaal. Buerk buerk buerk, hate them.

En een nieuw fenomeen op de weg naar het Zuiden dit jaar was de Deense toerist. Jawel, de Denen komen nu ook met de auto afgezakt!

Maar ze zien er wel uit alsof ze pas eergisteren op deze planeet zijn geland :-s

Gestresseerd kijken, traag rijden, ma en pa vooraan die angstige blikken links en rechts werpen, ik denk dat het zuiden van Europa en de rijstijlcultuur hen voorlopig nog wat angstig stemt...

gwan8lAh ja: wij Belgen komen net achter de Duisters wat hoffelijkheid en stuurmanskunsten betreft. Says who? Says I!

11:16 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.