27-06-08

Rust ende Stilte

 

Het gerechtelijk verlof komt eraan en ik snak meer dan ooit naar wat rust ende stilte!

Geen constante stroom telefoons op alle mogelijke toestellen op alle mogelijke uren, geen lastige confraters zien die er op uit zijn je het leven zuur te maken, geen buik die samentrekt bij het horen van het geluid van de fax, niet meer alle avonden moeten gaan slapen met de gedachte 'naar welke uithoek van het land moet ik morgen weer rijden?'...

relatieve rust voor 2 maanden....

zàààààààlig...

maakt niet uit dat nu de moment komt om alle dossiers die het hele jaar zijn blijven liggen onder het stof uit te halen en dat er nu enkel fulltime op kantoor zal gewerkt worden!

maakt niet uit!

ik ga af en toe op mijn lui gat kunnen gaan zitten en hier en daar een namiddagje brossen!!

rust ende stilte, here I come

(en wie weet zal die rust ende stilte ook gunstig uitvallen wat betreft het verwekken van de erfgenaam! *vette knipoog*)

decoration

15:10 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-06-08

Wife of the Year

 

Er schuilt een Florence Nightingale in me (wel eentje met meer fashion sense, laten we duidelijk zijn).

Maar het mag natuurlijk ook niet tè veel moeite kosten.

Daarom bedacht ik gisterenavond voor Laird's geblutste teen (volle fles wijn op teennagel = niet goed) een leuke oplossing met een flessenkoeler nadat ik al plichtsgetrouw (ok, ik wilde van zijn gezaag af) naar de koelkast was geslenterd en had gemerkt dat mijn 'echte' coldpack in de grote vriezer in de kelder moest liggen en ik écht geen zin had om tot daar te gaan:

ZereTeen 003klein

De aandachtige kijker zal wel zien dat ik zoals het hoort een handdoekje tussen de zere teen en de wijnkoeler heb gestoken.

I know I know, Wife of the Year 2008 Award goes to me *daverend applaus*

16:05 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: laird, wife of the year |  Facebook |

20-06-08

Culturele Moi

 

I did something stupid....

Ik heb me gisteren er in laten luisen om voorzitter te worden van een vooraanstaande culturele vereniging in mijn stad.

Door een handvol oude mensen.

En dan moet je vooral weten dat ik zelfs nog nooit in het bestuur van die vereniging heb gezeten!

Toegegeven, mijn moeder is al jarenlang voorzitter van diezelfde vereniging in het Limburgse, dus kèn ik de vereniging heel goed en sta ik achter de filosofie, maar toch....

Ik ging gisternavond voor het eerst naar de vergadering en wist dat ze een onder andere een nieuwe voorzitter zochten, maar wilde me gewoon kandidaat bestuurslid stellen.

Wat sociaal engagement met de achterliggende gedachte PR te doen en de sympathieke uit te hangen, dus.

Yeah right, dat ging effe mis!

Alles verliep vlot tot plots de uittredende voorzitster doodleuk en vrolijk zei: "Calypso, zie jij dat niet zitten om voorzitter te worden?!"

Flabbergasted benadert mijn toestand nog niet eens!

Ik kon van de shock enkel maar stamelen en stotteren dat dat mij écht, maar dan ook écht, geen goed idee leek: ik ken niet veel mensen in mijn nieuwe thuisstad, kan niet goed overweg met de Brabantse mentaliteit, etc etc (plus het feit dat ik 28 ben en al de andere bestuursleden minstens in de 50 of zo! wat moet een halve puber als ik die mensen beginnen commanderen???die mensen die ik bovendien nog nooit had ontmoet voor gisterenavond!)

En terwijl ik nog excuses aan het verzinnen was, begon iedereen plots te aplaudiseren en mij te feliciteren.

Absurd

Ik voel me er zwaar ingeluisd.... maar tja, het kàn ook zijn dat die mensen nu éénmaal gevallen zijn voor mijn natuurlijk charisma en aangeboren gezag en uitstraling van autoriteit ....*verslikt zich*

nàààààààààààà!!!!

Maar ok, als zij per sé een frisse wind willen, zal ik ze eens een poepie laten ruiken!! Op zijn Limburgs!

Cultuur here I come!

culture&pleasure[2]

17:45 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cultuur |  Facebook |

18-06-08

DIY

decoration

 

Wij zijn niet bepaald de grootste doe-het-zelvers ter wereld.

Projecten blijven mààààààndelang slingeren en wij zien op de duur zelfs niet meer dat er nog een lelijke groene muur in de gang moet geverfd worden, net als de gyprocplaat erlangs, die een afgeschreven deurgat dichtmaakt.

Maar sedert vrijdag logeert mijn 'zusje' Doperwt bij ons en zijn we weer in actie geschoten.

Onze logeerkamer is namelijk verre van af!

Vorig jaar hebben we in driedubbele haast de vloer gelegd en een gyprocplafond met ingebouwde spots gebouwd (dankzij de hulp van Laird's vader, anders was het ons noooooit gelukt) omdat er vrienden kwamen logeren.

Dat moet ergens eind augustus gebeurd zijn.

Sedertdient is de deur naar de logeerkamer mooi gesloten gebleven en verkozen we te negeren dat die kamer ooit af moet.

Maar dankzij Doperwt's verblijg hebben we de smaak weer te pakken en zijn we vol goede voornemens om alle klusjes in huis toch maar een af te werken.

Herkenbaar?

PS: wedden dat ons enthousiasme binnen 5 dagen weer over is en er exact twee vierkante meter muur geverfd zal zijn?

16:46 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: laird, doperwt, huis |  Facebook |

12-06-08

BoemPatat

 decoration

 

 

 

 

 

 

Ik moet leren bochten nemen.

Te voet, dat is. Niet in de auto.

Nu vindt Laird wel al langer dat ik onhandig ben (vb: sloeg mezelf vorig jaar in de douche bijna KO toen ik me wat te onstuimig bukte om iets op te rapen en zo mijn voorhoofd tegen de muur ramde), maar de laatste weken loopt het de spuigaten uit.

Twee weken geleden liep ik gewoon in huis rond (en ja, misschien weer wat te onstuimig) en ben ik uitgegleden in een plas kwijl van Beer terwijl ik van de living de hal inliep.

PATAT: om mijn rechterflank, face down.

De smak was groot, net als mijn gil en uiteraard was Laird nèt toen even naar de wc, dus heb ik moeten de volle 15 seconden wachten op publiek (en blijven liggen) vooraleer hij kwam aanlopen (pijntjes wegkussen etc, de taak van elke echtgenoot).

Waarna hij btw doodgemoedereerd zegt dat ik had moeten rollen...

Róllen???!! Ik ben toch geen ninja? Waar had ik moeten rollen toen ik viel tussen de strijkplank en de zetel?? Hèh?

Soit

Deze ochtend liep ik na mijn zitting, geladen met dossier op de arm en toga in een bolletje gerold erboven op, door de regen naar de ondergrondse parking, op mijn platte schoentjes want ik weet dat heel Luik bedekt is met blauwe steen die glibberig is bij regenweer, toen ik gezwind de hal van de parking in huppelde en...

PATAT: op mijn linkerflank, op mijn poep.

Terwijl ik door de lucht aan het zweven was dacht ik alleen maar: 'Nééééééé, shit, mijn dossier gaat in duizend blaadjes uit mekaar vallen', toen de boenk op de grond en op dat moment besefte ik dat ik nèt voor de liftkoker gevallen was.

De glazen liftkoker welteverstaan, die juist van een verdieping lager aan het toekomen was.

Dus net op het moment dat ik de grond raakte, was ik op ooghoogte met het stelletje in die lift en zag de verschrikte gezichten, waarna ik hun verder naar boven zag glijden...

Wat ik ondertussen wel geleerd heb is dat ik blijkbaar steeds naar de binnenkant van de bocht val. Bij de Beerkwijl-valpartij maakte ik net een bocht naar rechts en ben op rechts gevallen, deze ochtend was bocht naar links en ben ik op linkerflank gevallen.....

Iemand een wetenschappelijke uitleg voor?

 

 

 

16:30 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beer, werk, laird |  Facebook |

11-06-08

Update: Boys and Toys

 

Drie keer raden waarmee ik de Eldi gisteren ben buitengestapt.....

Een Dyson.

Ik ben als het eerste het beste groentje gevallen voor de salestalk van de Jean-Blaute-look-alike.

Maar het klonk aannemelijk en als ik zie wat er allemaal in die bak zat na de eerste stofzuigbeurt (genoeg haar van Beer om een puppy van te maken), ben ik geneigd hem echt wel te geloven....

(en eigenlijk ben ik best wel blij want Dyson is zoveel cooooler van design!!)

16:07 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: huishouden |  Facebook |

10-06-08

Boys and Toys

decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn stofzuiger is stuk.

Enfin, hij wèrkt nog, maar maakt evenwel lawaai als een opstijgende C130 met motordefect.

Echt. Waar.

Hoorndol word ik ervan, van dat geloei naast mijn hoofd wanneer ik stofzuig en met een Newfie in huis, moet je veel stozuigen.

Echt.Waar.

En ok, ik zit er voor iets tussen, van de geloei, maar ik snap nog steeds niet hoe ik dat kon veroorzaken door gewoon de filters uit te halen en uit te kloppen!

Dus heeft bibi een nieuwe stofzuiger nodig en zit ik al weken vergelijkende onderzoeken te lezen om te zien wat de RollsRoyce is onder het klein huishoudelektro.

Ik dacht mij blauw te moeten betalen aan een Dyson (die ééntje speciaal voor huisdieren heeft), maar het doorbladeren van TestAankoop dit weekend leerde me dat ik er veel goedkoper van kan afkomen met een Philips Autoclean (type iets met veel 9'tjes) die daarenboven nog vééél beter zou presteren.

Ik popel van ongeduld om Laird vandaag nog naar een Eldi of zo te sleuren op zoek naar mijn nieuw speelgoed!

Wie zei iets van Boys and Toys?

16:15 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stofzuiger, testaankoop, newfie |  Facebook |

09-06-08

Free Beer

 

Dit weekend waren we aan zee bij Laird's ouders, wat gelijk staat aan : lange wandelingen op strand met Beer, de zee in waden met Beer, mijn schoonvader horen vloeken dat 'die hond niet binnenkomt in huis' wanneer hij een paar uur later het resultaat ziet van het wandelen en waden...

Maar omdat Beer geen zak luistert, mag hij uiteraard nooit loslopen van ons.

Tot gisteren, heel eventjes...

Het strand was leeg tussen twee golfbrekers in (unicum aan Belgische kust, trust me), Beer was al wat moe aan het worden van de wandeling en vermoeide Beer= gehoorzame(re) Beer, dus ben ik Laird beginnen opsteuken dat het nu of nooit was!

Een tel later liepen we naar de waterlijn en begonnen met Beer de zee in te waden zoals we altijd met hem doen. Wat Beer niet doorhad was dat de leiband was losgehaakt van zijn ketting....

En Beer liep op zijn gemakje verder, zonder omkijken, denkend dat wij gedwee volgden, wachtend op het trekje van zijn leiband dat hem verwittigt dat hij zich op exact 5 meter van ons bevindt.....

Recht het zeegat in.....

Wanneer hij op 10 meter van ons was, begon mijn 5-minuten-voordien-oh-zo-stoer-kloppend-Berenmoederhart toch te trekken!!! Ik zag hem al rechtdoor naar Engeland zwemmen, recht onder de boeg van een ferry in! Vermozeld in de schroef!

"Beremeneer!" riep ik, zogenaamd zorgeloos en vrolijk maar met een licht hysterische ondertoon.

Beer kijkt om, ziet ons staan en waadt rustig terug naar ons toe, waarop ik Laird niet genoeg kan opjagen hem snel terug veilig vast te klikken!

Die navelstreng wordt nog éééééven niet doorgeknipt.


080608 006

 

 

17:02 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zwemmen, zee, beer |  Facebook |

06-06-08

Paleisverbod

decoration

Gesprek aan tafel deze middag (voor zij die het niet wisten: Laird en ik lunchen de vrijdagmiddag steevast bij mijn ouders)

Ik had net verteld over een man aan het Justitiepaleis in Luik eergisteren die briefjes stond uit te delen aan de ingang, waarin hij een bepaalde Vrederechter hekelde en hem vergeleek met een zekere generaal Cambronne (not a good thing, heb ik ondertussen geleerd van Wikipedia).

Laird, die vaak ontevreden is over rechters (wanneer hij zijn goesting niet krijg uiteraard), begon al peinzend voor hem uit te staren toen ik hem verwittigde er zelfs niet aan te dènken, want dat de stafhouder hem maar met paleisverbod zou opzadelen. (ja hoor, is echt een bestaande sanctie voor advocaten)

Waarop mijn moeder snuift en droog opmerkt "Ze zouden Prins Filip beter paleisverbod geven."

Miauw.

Maar zeker de moeite van het overdenken waard :-)

17:06 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lunch, prins filip, paleisverbod, laird |  Facebook |

04-06-08

Roefelinksje

decoration

West-Vlamingen zijn een sterk volk. Dat wisten we al.

En ze doen heel geheimzinning over ziektes (vaak toch). Zo had mijn grootmoeder het steevast over 'het plaogsje' (dat op fluistertoon werd gezegd met een halve blik op de kinderen in de kamer om er zeker van te zijn dat ze het niet gehoord hadden) wat kon variëren van kanker over griep tot aambeien en alles wat daartussen ligt.

Tot hier de intro.

Nu to the point: kerstavond wordt altijd gevierd bij mijn ouders in Limburg en kerstdag gaat door bij Laird's familie aan t'zeetje, wat altijd een heksenketel is.

Aanwezig zijn de organiserende tante, kinderloos, haar jongste zus mijn schoonmoeder die twee kinderen heeft en twee kleinkinderen en de oudere zus die 6 kinderen heeft die elk minstens twee, meestal drie, kinderen hebben.

Dat allemaal plus partners: een (lawaaierig) zaaltje vol.

Temidden van al die chaos op kerstdag werd de echtgenoot van de oudere zus, nonkel H., een jaar of twee geleden onwel. (net het ééééééééééne jaar dat Laird en ik niet konden gaan en dus heel de pret gemist hebben)

Hij werd onwel in die mate dat hij zijn armen en handen precies niet goed meer kon gebruiken en nogal de kluts kwijt leek te zijn (limiet druppelde er wat kwijl uit zijn mondhoek).

Een 'roefelinksje' heet dat dan in de familie daar (go figure)

De man had overduidelijk een hersenbloeding gekregen en moest eigenlijk dringend naar het ziekenhuis.

Maar néééééén hoor! Wat doen de tough-love West-Vlamingen? Nonkel H op een stoel poten en zeggen dat hij maar flink zijn scampi's moest eten en dat het dan wel vanzelf zou passeren!!

Ik heb al gehoord van 'walk it off' als iets pijn doet maar 'eat it off'????

Aangezien nonkel H zijn handen niet meer kon gebruiken heeft tante I als trouwe echtgenote zijn scampi gesneden en ze hem gevoerd.

Raar o raar toen een paar uur later bleek dat de scampi niet voor een wonderlijke genezing van het roefelinksje hadden gezorgd en de familie toch wat ongerust werd.

Waarop men een ziekenwagen zou bellen, denk je dan? Moa nent ghasten!

Waarom al die heisa maken! Nonkel H is gewoon op zijn stoel gezeten tot aan een auto gebracht, hup tillen en hup in de auto kappen. Simpel.

Ziehier het recht van de sterkste in al zijn glorie.

(voor de bezorgde lezers: Nonkel H is ondertussen goed hersteld van de hersenbloeding die hem toch met een deels verlamde arm liet)

16:03 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstdag, familie, zee, west-vlamingen |  Facebook |

01-06-08

ZaterdagnamiddagOrgie

IMG_3846

 

 

 

 

 

 

 

Onze tuin is gisteren heel de namiddag lang het toneel geweest van wilde sexpartijen.

Tussen katten wel te verstaan. (you perv's!!)

De zwarte kat die we 'broer' noemen en een geile gevlekte kattin (allebei te zien als kleine stip voor tuinhuis) hebben een hele paringsdans uitgevoerd en zich precies vree goe geamuseerd....

Maar als ik zag hoe die kattin op de grond lag te rollen met een dikke staart en alles deed om de aandacht te trekken van broer, kon ik niet helpen hoofdschuddend te denken: "girl, jij moet dringend wat meer Sex&The City kijken en zelfrespect kweken!"

19:13 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kat, sex, paringsdans |  Facebook |