04-06-08

Roefelinksje

decoration

West-Vlamingen zijn een sterk volk. Dat wisten we al.

En ze doen heel geheimzinning over ziektes (vaak toch). Zo had mijn grootmoeder het steevast over 'het plaogsje' (dat op fluistertoon werd gezegd met een halve blik op de kinderen in de kamer om er zeker van te zijn dat ze het niet gehoord hadden) wat kon variëren van kanker over griep tot aambeien en alles wat daartussen ligt.

Tot hier de intro.

Nu to the point: kerstavond wordt altijd gevierd bij mijn ouders in Limburg en kerstdag gaat door bij Laird's familie aan t'zeetje, wat altijd een heksenketel is.

Aanwezig zijn de organiserende tante, kinderloos, haar jongste zus mijn schoonmoeder die twee kinderen heeft en twee kleinkinderen en de oudere zus die 6 kinderen heeft die elk minstens twee, meestal drie, kinderen hebben.

Dat allemaal plus partners: een (lawaaierig) zaaltje vol.

Temidden van al die chaos op kerstdag werd de echtgenoot van de oudere zus, nonkel H., een jaar of twee geleden onwel. (net het ééééééééééne jaar dat Laird en ik niet konden gaan en dus heel de pret gemist hebben)

Hij werd onwel in die mate dat hij zijn armen en handen precies niet goed meer kon gebruiken en nogal de kluts kwijt leek te zijn (limiet druppelde er wat kwijl uit zijn mondhoek).

Een 'roefelinksje' heet dat dan in de familie daar (go figure)

De man had overduidelijk een hersenbloeding gekregen en moest eigenlijk dringend naar het ziekenhuis.

Maar néééééén hoor! Wat doen de tough-love West-Vlamingen? Nonkel H op een stoel poten en zeggen dat hij maar flink zijn scampi's moest eten en dat het dan wel vanzelf zou passeren!!

Ik heb al gehoord van 'walk it off' als iets pijn doet maar 'eat it off'????

Aangezien nonkel H zijn handen niet meer kon gebruiken heeft tante I als trouwe echtgenote zijn scampi gesneden en ze hem gevoerd.

Raar o raar toen een paar uur later bleek dat de scampi niet voor een wonderlijke genezing van het roefelinksje hadden gezorgd en de familie toch wat ongerust werd.

Waarop men een ziekenwagen zou bellen, denk je dan? Moa nent ghasten!

Waarom al die heisa maken! Nonkel H is gewoon op zijn stoel gezeten tot aan een auto gebracht, hup tillen en hup in de auto kappen. Simpel.

Ziehier het recht van de sterkste in al zijn glorie.

(voor de bezorgde lezers: Nonkel H is ondertussen goed hersteld van de hersenbloeding die hem toch met een deels verlamde arm liet)

16:03 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstdag, familie, zee, west-vlamingen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.