30-05-08

Berghutpret

 

En zo ben ik er ondertussen ook een kleine week tussenuit geweest!

Broer verjaarde en trakteerde de familie op een verblijfje in Italië, wat moet een mens meer hebben!?

Goed weer, is dan het antwoord...

We verbleven in een klein en verlaten bergdorpje, op 1800 meter hoogte, waar de huizen enkel verwarmd worden via warme lucht van de kachel die via buizen het huis door circuleert.

Dit is tenminste de theorie, want Laird en ik verbleven in een huisje waar de kachel al heel de winter niet had gebrand, de schoorsteen dus doorzopen nat was en er met geen mogelijkheid een vuurtje in kon gestookt worden.

Broer, zijn Draak en mijn ouders sliepen in het huis van Draak's ouders (ja, sommige mensen zijn zot genoeg om in verlaten Italiaanse bergdorpjes huizen te kopen) waar de installatie toch al een stuk beter was en er tenminste een vuur gemaakt kon worden om de warme lucht te genereren.

Het was 8° Celsius op die berg. Mijn valies was voorzien op Italië. Need I tell more...

Laten we het er op houden dat ik nog verliefder dan ooit ben op mijn Uggs die mij van ernstige frostbite hebben gered!

Aangezien het weer niet al te denderend was, hebben we veel geshopt (waarvoor we dus telkens via een 30tal haarspeldbochtjes de berg af moesten) en heb ik een halve zomergarderobe bijeen gekocht onder het motto 'het is hier zoveel goedkoper dan in België, dus eigenlijk ben ik aan het besparen!' (Laird leek niet echt overtuigd). Ook goede wijnen en kazen vulden de kofferbak in het terugrijden woensdag. Yummmmmmieeeee

En geluk der gelukken: broer had TV in zijn berghuis dus heb ik niets van het EurovisieSongFestival moeten missen! (hoewel ik die stomme winnende Rus zijn ingenomen trek op zijn smoel misschien net wèl had willen missen)

12:11 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italie, draak, eurovisie songfestival, shoppen |  Facebook |

23-05-08

Revies ESC, 2e Halve Finale

decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een stuk minder leuk en camp dan de 1e halve finale vond ik.

En wederom vind ik dat niet de best liedjes door zijn. (Die piraten???!!!)

Maar bon, wat was mijn bescheiden mening bij het gebeuren:

 

Ijsland: heb ik gemist omdat ik te druk bezig was de rommel op te ruimen van een bord spaghetti dat ik ervoor had laten vallen (Beer was me er wel druk me aan het helpen) Ik heb wel het filmpje gezien van de preselectie. Ben er gelijk niet echt zot van.

Zweden: ok, is er iemand anders buiten mij die vindt dat Charlotte's micro verdacht sterk op een dildo lijkt?! Voor de rest was het een typisch Zweuds eurosongnummer, dus leuk, leuke choreo, korte jurkjes. Ik heb gewoon een probleem met Charlotte's plastische chirurgie! What the hell happened?! Ze lijkt bijna op Jocelyn Wildenstein!

Turkije: bwah, ik verstond er geen woord van en begreep de boodschap dus niet, als die er al was.... liet me lauw.

Oekraïne: had precies vlug Charlotte van Zweden haar jurk gepikt in de coulissen. Ze deed Soetkin's headmove!  Er was uiteraard een windmachine en de tekst was van hoogstaand intellectueel niveau "Baby, don't call me baby". Al bij al entertainend voor eurovision.

Litouwen: WTF? kerel kon duidelijk niet zingen, stond daar te roepen in een soort piratenpakje, precies weggelopen van de cover van een Harlequin-boekje. Zijn Engels was onverstaanbaar. We hebben goed gelachen. Andrew Lloyd Webber zal hem misschien zijn liedje afkopen.

Albanië: een kapiteinsvestje met blote buik. rare combo. Ze stond daar met haar blote buik in de tocht van de windmachine puberaal kommer en kwel-gezichten te trekken. Ik verstond het niet want ik kan geen Albanees, dank U. Kind had wel een goede stem. Maar opnieuw liet het me onbewogen.

Tijdens een korte pauze zagen we een matroushka met geile stem 'we will be here' kreunen om mensen uit te nodigen Servië te komen bezoeken. Thanks but no thanks.

Over naar Zwitserland: cute kerel! deed me bijna vergeten dat hij vals zong en ik constant 'el stupido' meezong ipv 'era stupendo'. Die hysterische dansact achter voor en rond hem was ook voor niets nodig.

Tjechië: sluts-R-us troef. Dit was volgens mij de eerste keer dat een act  identiek hetzelfde aanhad als tijdens de nationale preselecties! why change a winning team, hè? Op de achtergrond stond precies DJ Da Costa van 'In de Gloria'. Laird was hoogstens gecharmeerd door de vertoning en vond dat ze het principe gerespecteerd hebben van : als je niemand in je land hebt die kan zingen, stuur dan gewoon een deel halfnaakte bimbo's. Laird was bovendien jaloers op het zicht dat Da Costa van achter zijn draaitafels moest hebben op al dat vrouwelijk geweld! Ik stoorde me ondertussen aan het geroep dat ik op de achtergrond hoorde en besefte pas na een tijdje dat het Da Costa zelf was die stond te brullen. Weet nog steeds niet waarom. Misschien wilde hij gewoon weg van het vals gezang?

Wit-Rusland: als actiefilm-fan kon Laird dadelijk het refrein meezingen. handig. ik lag al dubbel van bij de eerste strofe toen de zanger 'faiwy-tales' zei.

Letland: het liedje van Piet Piraat is beter. Punt. We missen bij deze act het décor van een boot want door de blauwe achtergrond op de schermen, leek het eerder alsof de piraten gestrand waren op een ijskap. Ik heb op cantussen beter horen zingen door dronken studenten die 2 pakken per dag roken. Een van de 'piratinnen' was wel extreem sletterig (die met haar rode rok)

Kroatië: weer zo'n dwaze rondhuppelende ballerina op scène. De gipsy-tonen vond ik wel leuk maar ik hield mijn hart vast wanneer die bompa begon rond te lopen, moest die mens geen zimmerframe hebben of zo? Ze krijgen extra punten voor het fake-flessen-bespelen door de ballerina.

Tijdens de daaropvolgende onderbreking ontdekten we dat Frank De Bozere meedeed verkleed als zijn alter-ego 'het groene energie-mannetje'. Beelden die ik wil vergeten.

Bulgarijë dan: leuke melodie, zou het graag horen als ik op een feestje ben! extra punten voor windmachine en brandende platendraaiers.

Denemarken: Siske-de-Rat-outfits, leuk refrein, beetje flauw liedje voor de rest, kerel was wel cute, hoorde dat hij op de politieschool zit. Bij mij mag hij altijd eens langskomen met zijn handboeien....

Georgië: tja, ze zongen duidelijk 'Piss will come', hè. Veel tonen waren precies te laag voor de zangeres (weerkerend probleem bij vele landen). Opnieuw een engel-duivel-verkleedpartij, was lang geleden....

Hongarijë: ze leek wat op Wendy van Wanten vond ik. ze zong ook net zoals Wendy van Wanten vond ik... Laird en ik hebben eigenlijk vlug onze aandacht verloren en zitten lachen met Kellie Pickler in Are you smarter then a 5th Grader toen ze zei 'Hungry? Is that a country? I've heard of Turkey...'

Malta: Ruslana-kloon, volgens Laird is het melodietje gepikt van Sigue Sigue Spoeknik.

Cyprus: leuke melodie, wardrobe-change, ik vroeg me wel af waar die peignor lag die ze op het begin had afgedaan?! die was nergens meer te bespeuren? hing die misschien aan een stukje vislijn en hebben ze hem discreet de coulissen in getrokken? ik zal het wellicht nooit weten... Ik vond dat het zeker door moest gaan. Oost-Europa vond duidelijk van niet.

Macedonië: waarom was er boegeroep toen ze opkwamen? zijn dat nog plaatselijke vetes? Get over it, guys!  Ik verstond dat de rappers 'west-coast' riepen en begreep het niet goed, want dacht dat alleen Amerikaanse rappers dat deden... blijkbaar was het 'let's go'...het zal wel aan mij liggen...

Portugal: scary vision, mauve haar, maar leuk liedje, hier paste de windmachine voor één keer perfect bij! ik zag haar al op de kade staan, uitkijkend naar het schip van haar man, terecht door naar finale.

En zo hebben we ze allemaal gehad.

Weer vind ik dat niet de beste liedjes geselecteerd zijn, maar ik zal er maar mee moeten leren leven zeker.

Voor de Belgische inzending van volgend jaar heb ik wel een paar suggesties: we moeten gewoon bimbo's sturen verkleed als piraat/elfje/cowboy, zorgen dat er een nipplegate-incident is en de zanger moet Alexi van Idool zijn (remember him?) om ons van de Oost-Europese stem te verzekeren.

Ofwel gewoon Gert en Samson. Leuke liedjes. Van het niveau dat ze tegenwoordig blijkbaar verwachten op Eurovisie. Mijn voorkeur gaat uit naar het liedje MacSamsom en MacGert, kunnen ze er nog wat fake-Riverdance bijkletsen, altijd scoren.

11:38 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eurovision song contest, eurosong |  Facebook |

22-05-08

Paswoord-Pesterij

 

Een vriendin van me kreeg gisteren een brief van haar bank, om haar te vragen deel te nemen aan een klantentevredenheidsonderzoek.

Er wordt haar gevraagd naar de site te surfen en in te loggen met volgend paswoord: "retardoXXXX"

Ik moet je niet vertellen dat haar klantentevredenheid zwaar achteruit is gegaan toen ze dat paswoord las...

14:26 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-08

Review ESC, 1e Halve Finale

 

 decoration

Karma Schmarma

Mijn cunning plan is dus niet gelukt, we zijn blijkbaar toch niet door de halve finales geraakt....

This is the review of the Calypso Jury:

Aangezien ik nog een late afspraak had, ben ik me om 21uur10 als een maniak naar huis gehaast, over de telefoon naar Laird roepend dat hij het zonder eten ook wel kon overleven voor een avond want dat ik niet van plan was nog ergens te stoppen.

Ik kwam net op tijd thuis om een lelijk wijf in een zetel te zien liggen met een knuffelbeer.

Op tv, hè!

Dat maakt dat ik dus pas actief ben beginnen meekijken vanaf San Marino.

San Marino: ugly kerel, te veel schmink en kohlpotlood en ik dacht dat ze al in de jaren '80 de les hadden geleerd dat een rockband met een ronddansende ballerina als rekwisiet, echt wel ridicuul is. Blijkbaar is dat nog niet doorgedrongen tot in San Marino.

België: het klonk goed, vrolijk, het publiek klapte enthousiast mee, eerlijkheidshalve vond ik ze er als een groep leuker uitzien tijdens de nationale preselecties. Het Soetkin-kleed, tja, zal ik maar over zwijgen (hopelijk doet Paul de Leeuw dat dan ook), maar what the hell waren die Jansen en Janssen-bolhoedjes op de hoofden van de achtergrondzangeressen-muzikantes????!!

Azerbeidjan: een gemiddelde schoolvoorstelling in het BLO heeft meer professionele uitstraling dan dit. Die verkleedpartij als engeltjes en duiveltjes was ridicuul, ik snap niet waarom die duivel plots engel werd, want het was precies toch prettiger toen hij even voordien zijn glas wijn leeggoot over de griet die in zijn schoot kronkelde. De witte haarverf van de engel-zanger liep trouwens uit over zijn gezicht.

Slovenië: maar half naar gekeken wegens te druk bezig de vorige acts te bespreken met Laird. Herinner me iets met robocops die een robocop-act deden (Spaanse dude van Baila el chiki chiki zal het leuk gevonden hebben).

Noorwegen: échte eurosong, typisch Zweeds eurosongnummer zelfs, mooie rondborstige dame, knappe achtergrondzangeressen, leuke jurkjes, goede eurosongstijl-choreografie, leuk liedje. In orde.

Polen: tja....a serious case of the Orangina, hè?! Mevrouw Polen was te blond, te lange extensions, te bruin (oranje) te grote en te witte valse tanden en lelijke valse borsten. Precies recht uit Hollywood ingevlogen.

De wolkjes waar ze in moest staan zingen dreven ook niet echt luchtig rond haar maar jaagden aan orkaansnelheid het podium af.

Liedje was ça va.

Ierland: OMFG

Andorra: Cher meets Xena Warrior Princess met een deel Romeinse meisjes errond. Het schreeuwt gewoon 'Studio 100'. En die omgekeerde trechter als hoed zag ik niet echt zitten....

Bosnia-Herzegovina: again OMFG. Volgens Laird leek heel het podium-gebeuren op een goedkope pornofilm (hoe weet hij dat???) Instrumentaal is het liedje niet slécht, maar puh-lease: die overdreven, schreeuwende act?!!!

Armenië: de Riverdance uit de Armeense preselectie was niet meer. Jammer. Fake Riverdance is onontbeerlijk op een eurosongfestival. Soit, we meenden haar te hebben zien poging tot moonwalking doen in de eerste seconden (el maiquelyason). Ik vond dat de zangeres leek op Penelope Cruz, Laird vond haar meer lijken op zijn Sabrina (die van Boys boys boys) maar dan met kleinere borsten.

Nederland: een short short, hoge laarzen èn een lange rok: nààààààà. Dat is echt teveel van het goede. En zo ziet mijn haar eruit na 2 uur sporten. Liedje liet me lauw.

Finland: dat leek toch superhard op Hardrock Halleluja?! Het ritme, de melodie, het vuurwerk?! Ik val bovendien niet op lang haar dus was ik maar matig geïnteresseerd, maar ik stel me wel de vraag waarom die 'echte' rockers willen meedoen aan hèt festival van camp en kitsch...

Door dat lang haar en die leren pakjes waande ik me wel plots weer op mijn vrijgezelleavond.

Roemenië: die kerel stond in jeans op het podium terwijl mevrouw een baljurk aanhad, dat kon er bij mij niet door. Zij heeft een valse neus, model jaren '80, er was veel drama en pathos.  Blèh.

Rusland: het witte kostuum op blote voeten werd vroeger al gedaan door George Michael (en beter). Laird kon niet geloven dat die jongen écht wel in het Engels zong, lol. De mogelijke oorzaak voor zijn slechte uitspraak vonden we in zijn Theo en Thea-voortandjes.

Maar die schaatspiste van een zakdoek groot met een stuk olymisch kampioen of whatever op?! Puh-lease!

Ze krijgen wel extra punten voor het soort Fake Riverdance dat ze brachten.

Griekenland: ik dacht dat ze om te beginnen van die stok zou donderen waarmee ze gelift werd, ik bemerkte een haarzwengel die zeker een stijve nek moet opleveren, maar ik zag ook een wardrobe-change en er was een windmachine: prima eurosongnummer dus.

Voila, dit was de 1e Halve Finale.

En wat is jullie mening over onze uitschakeling?

09:46 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ishtar, eurovision song contest, eurosong |  Facebook |

20-05-08

Eurosong-koorts

decoration

Het is weer zover!!!! Het is weer zover!!! Woo-hoo!!

(en laten we gemakshalve vergeten dat ik vorig jaar net als elk jaar voordien, heb gezworen NOOIT meer te kijken)

HET IS EUROSONGFESTIVAL!!!

Ik zit al de hele middag te gieren met  Piglet's Eurovision Blog en op youtube te zoeken naar vorige inzendingen die ik schitterend vond.

En opnieuw hoop ik dat België goed zal scoren vanavond en zal ik zwaar teleurgesteld zijn dat we niet naar de finale zullen gaan (en nu schrijf ik dit enkel in de hoop dat karma hierdoor zal keren voor ons landje als we toch niet menen door te zullen gaan, waardoor we net wèl in de finale zullen zitten, snappie?)

Voor de 11 keer mag Laird naast me zitten (euhm, MOET eigenlijk, want anders heb ik niemand om tegen te roepen of die samen met mij de oost-europese landen uitlacht om hun melodramatische acts) en dit jaar is het niet één avond plezier, niet twee, maar drie!!!!!!!

U leest het goed, drie avonden onverdroten pret en plezier!

Mààààààr: er zijn wolken aan mijn horizon want ik zit met drie problemen:

de eerste twee problemen heten Mijn Restaurant, waar ik echt graag naar kijk en uiteraard niet wil missen deze week (go Hasselt go), aflveringen die net dezelfde avonden als de halve finales worden uitgezonden.

Gezapt zal er moeten worden! Tot ik er een epilepsie-aanval aan overhoud desnoods!

Derde probleem is dat ik zaterdagavond in een godvergeten bergdorp in Italië zal zitten, waar er geen internet is. Ik dien nog navraag te doen naar tv, maar vrees het ergste.

Al mijn hoop is gevestigd dat er wel een Italiaanse bomma in haar keukentje een tv-tje zal hebben staan, waar ik mezelf dan ongegeneerd zal uitnodigen hoewel ik geen woord Italiaans praat, maar de taal der Eurosong zal ons verenigen en samen zullen wij lekkere vino drinken terwijl haar spaghettisaus voor morgen al op het vuur staat te pruttelen....

Hemel, het is nog maar 16 uur en ik ben al heel hypervrolijk!

This is so cool I've got to go to the bathroom!

 

16:14 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-05-08

Troubles ahead

 

Alle hens aan dek!!!!!!!!

Schoonmoeder estimated time of arrival: 12.00 uur zondagmiddag

To do: het hele huis spic en span krijgen

Inderdaad, chaos ten huize Laird-Calypso, The Woman Formerly Known as Cruella komt op bezoek morgen :-s

Dus moet alles gelekt zijn, blinken, naar boenwas ruiken en meer dan perfect zijn.

Telkens waag ik me eraan die opdracht te vervullen, telkens prikt ze mijn bel kapot binnen de vijf minuten na aankomst (grrrrrrr)

Zo leefde ik bijvoorbeeld twee bezoeken geleden in de volle, maar dan ook echt de volle, overtuiging dat ze gewoon niets op te merken kón hebben.

Ze komt de keuken binnen, kijkt goedkeurend rond (ik sta glunderend naast haar) om dan fijntjes op te merken: " Zeg, om je lavabos schoon te doen blinken moet je Cif gebruiken, dat marcheert goed"

PAF! Bel kapot

En ik zwééééér het u: je kon je wenkbrauwen epileren in die spoelbak, zó blinken dat ie deed!

 

20:27 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: schoonmoeder, cruella |  Facebook |

15-05-08

Knor

 

Van thuis uit werken biedt vele voordelen: eigen tempo, je kiest zelf je collega's, begint wanneer je wilt, stopt wanneer je wilt etc (en belangrijk voor Laird: je mag gerust werken in short en tshirt en blote voeten).

Echter, aan alle voordelen zijn er wel nadelen verbonden.

Elke namiddag wordt er tegen de sterren op geknord door Beer.

Hoewel ik uiteraard dolblij ben dat het beest naast me ligt terwijl ik werk, want ja: Beer ligt altijd in de ruimte waar ìk werk (heeft mss iets te maken met de blote voeten van zijn baas?), en ik die hond doodgraag zie en graag bij me heb, zou ik hem meermaals per week willen wurgen!!!!!!!

Beer snurkt.

Beer snurkt LUID.

Maar erger: Beer snurkt LUID terwijl ik met klanten aan de telefoon ben.

Dus zie je me regelmatig terwijl ik mensen uitleg geef over hun vonnis of advies geef in verband met hun echtscheiding, pennen en dergelijke meer mikken naar Beer's kop, want dat beest begint namelijk luider te snurken naarmate ik luider praat aan telefoon!

Dit is een uittreksel van wat ik gisteren naar hem lanceerde tijdens één en hetzelfde gesprek:

Samsnurk 001

 

 

 

 

 

Het haalt overigens niet veel uit, hoogstens zal hij even zijn ogen opendoen, ellendig kijken dat ik hem durf storen tijdens zijn dutje, zijn kop laten neervallen en opnieuw beginnen knorren.

14:26 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-05-08

Dealer Schmealer

 

Sedert de Pajero gaan we flink bij de officiële Mitsubishi-dealer in de buurt voor het onderhoud of eventuele herstellingen.

Na de herstelling van de turbo hadden we al een fuck-up van hen gezien toen in volle spits op de ring rond Brussel bleek dat een buis met de dikte van mijn arm niet was aangespannen en dus was losgeschoten waardoor de turbo lucht zoog.

'Oei, sorry', was de enige reactie die ik van de garage hierop kreeg.

Deze week ging de vroemvroem binnen voor zijn groot onderhoud en tegelijkertijd moest ook de sigerenaansteker hersteld worden.

Door intensief gebruik (en misschien wat te wild gebruik ervan door mij) was de houder uit het dashboard gekomen.

Een paar uur later was de auto groot onderhouden en hing de sigarenaansteker weer muurvast op zijn plaats.

Perfectemento.

Tot gisterenochtend.

Ik sta in centrum Brussel, moet naar Nijvel gaan en installeer de gps. En merk dan dat er geen stroom van de lader komt.

Ik probeer de fm-transmitter van de iPod: ook geen stroom. Idem voor gsm-lader.

Drama en crise. GELUKKIG had de gps nog net voldoende capaciteit om mij in Nijvel tot op mijn bestemming te loodsen, vooraleer het licht letterlijk uitging.

Mijn bloeddruk was nogal hoog, ik was de Mitsubishi-garage tot in de eeuwigheid aan het vervloeken, maar hun redding was dat ik het gewoon te druk had met mijn weg te zoeken, om hen te bellen en uit te kafferen.

Pas rond 17uur had ik dus de verantwoordelijke aan de lijn.

"Herinnert U zich die allume-sigare van mijn auto?' (poeslief)

"Ja hoor." (op vrolijke toon)

"Die werkt niet meer."

"Dat weet ik." (even vrolijk)

"Ik had toch gevraagd die te herstellen?!"

"Tja, de mechanieker heeft hem vastgezet en toen hij hem testte merkte hij dat hij niet werkte, maar we hebben hem goed bekeken en gezien dat U hem toch nog nooit gebruikt had, dus dachten we dat het niet erg was dat hij niet werkte.'

"...." (flabbergasted heet dat dan) "Hoe moet ik mijn gps, gsm en iPod dan volgens U nu doen werken?" (op bedrieglijk rustige toon)

"Ah ja...., eigenlijk,..... daar hadden we niet aan gedacht.....Heeft U morgen even tijd om de wagen binnen te brengen, dan bekijken we het eens."

Ik ga dadelijk dus eens binnenspringen bij de garage en fijntjes vragen waarom HET FUCKING NOOIT IN ORDE IS wanneer ik ze verzoek iets te doen!

Beware!

 

10:39 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-08

Container-Kabouters

 

We hebben nogal wat bouwafval langs de oprit slingeren dat dringend wegmoest (het begon er Flodderig uit te zien) en daarom hebben we een zak van een kubieke meter inhoud besteld bij een containerdienst.

Die staat nu buiten, is bijna volledig gevuld met onze brol, maar toch ben ik er 100% van overtuigd dat ik er morgen bij het opstaan nieuwe ontdekkingen in zal doen.

Het is namelijk een bekend feit dat als je een halfvolle container voor je deur hebt staan, die de ochtend nadien plots tjokvol blijkt te zitten....

 

14:42 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-05-08

Straf Spook

decoration

Nu ben ik er zeker van! Laird en ik (en Beer en de kat) delen ons huis met een spook.

Aan onze slaapkamer grenst er een klein kamertje waarvan het nut mij steeds heeft ontsnapt, maar het is ongeveer zo groot als de gemiddelde wc, met een horizontaal liggend langwerpig raam dat uitkijkt op onze achtertuin.

De deur tussen slaapkamer en 'het kotje' werd al van dag 1 door ons eruit gesleurd om extra licht in de slaapkamer te hebben en het kotje doet nu dienst als mini-dressing.

In de vijf jaar dat we hier wonen hebben we nog niets raar meegemaakt of gehoord, tot de dag, een maand of drie geleden, dat we het kotje eens mooi op orde gingen zetten.

Laagje verf op muren en plafond, de klerenrekken op wieletjes eruit halen en vervangen door van die coole zwevende planken, een hele muur vol waarop ik mijn schoenen kan uitstallen (ik nader de 100 paar, dank u wel).

We begonnen dus met goede moed het kotje te legen en alles in de logeerkamer te leggen, bijzonder enthousiast. Laird had zelfs een bezem gehaald om te vloer kraaknet te vegen. Alles pee en vree.

Tot ik uit de logeerkamer terugkeer in de slaapkamer en het kotje binnenwandel en een grote plas zie liggen!

'Stomme hond' was mijn eerste reactie! Beer had om de één of andere bizarre reden binnen geplast, iets wat hij nog nooit gedaan had in zijn volwassen leven.

Laird die me hoorde vloeken kwam ook kijken naar de grote plas en verklaarde dadelijk dat het niet om urine kon gaan omdat het niet geel was (en ja ik heb er dan maar aan geroken en idd, het leek water) en dat Beer bovendien in de tuin lag en alle deuren gesloten waren.

De plas werd opgedweild, muren, plafons, raam, alles werd grondig nagekeken, nergens een spoort van water te bespeuren.

Mysterie (*twilight zone muziekje*)

En zonet hoorde ik gerommel en een slag die van de eerste verdieping leek te komen. Laird en ik keken mekaar verbaasd aan.

Ik ben gaan neuzen en rarara, mijn linkertennisschoen die al anderhalve week, sedert ons laatste tennismatch, mooi naast zijn rechterschoen stond, plat, stabiel, op een stevige plank, lag nu in het midden van het kotje op de grond.

Er is dus officieel een spook in huis!

Maar het spook zou beter schoenen opruimen dan ermee in het rond te strooien! Stom ding (of moet ik zeggen 'stomme entiteit'?).

Iemand tips over 'Hoe je spook heropvoeden'?

11:37 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spook, beer |  Facebook |