30-05-08

Berghutpret

 

En zo ben ik er ondertussen ook een kleine week tussenuit geweest!

Broer verjaarde en trakteerde de familie op een verblijfje in Italië, wat moet een mens meer hebben!?

Goed weer, is dan het antwoord...

We verbleven in een klein en verlaten bergdorpje, op 1800 meter hoogte, waar de huizen enkel verwarmd worden via warme lucht van de kachel die via buizen het huis door circuleert.

Dit is tenminste de theorie, want Laird en ik verbleven in een huisje waar de kachel al heel de winter niet had gebrand, de schoorsteen dus doorzopen nat was en er met geen mogelijkheid een vuurtje in kon gestookt worden.

Broer, zijn Draak en mijn ouders sliepen in het huis van Draak's ouders (ja, sommige mensen zijn zot genoeg om in verlaten Italiaanse bergdorpjes huizen te kopen) waar de installatie toch al een stuk beter was en er tenminste een vuur gemaakt kon worden om de warme lucht te genereren.

Het was 8° Celsius op die berg. Mijn valies was voorzien op Italië. Need I tell more...

Laten we het er op houden dat ik nog verliefder dan ooit ben op mijn Uggs die mij van ernstige frostbite hebben gered!

Aangezien het weer niet al te denderend was, hebben we veel geshopt (waarvoor we dus telkens via een 30tal haarspeldbochtjes de berg af moesten) en heb ik een halve zomergarderobe bijeen gekocht onder het motto 'het is hier zoveel goedkoper dan in België, dus eigenlijk ben ik aan het besparen!' (Laird leek niet echt overtuigd). Ook goede wijnen en kazen vulden de kofferbak in het terugrijden woensdag. Yummmmmmieeeee

En geluk der gelukken: broer had TV in zijn berghuis dus heb ik niets van het EurovisieSongFestival moeten missen! (hoewel ik die stomme winnende Rus zijn ingenomen trek op zijn smoel misschien net wèl had willen missen)

12:11 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: italie, draak, eurovisie songfestival, shoppen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.