23-05-08

Revies ESC, 2e Halve Finale

decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het was een stuk minder leuk en camp dan de 1e halve finale vond ik.

En wederom vind ik dat niet de best liedjes door zijn. (Die piraten???!!!)

Maar bon, wat was mijn bescheiden mening bij het gebeuren:

 

Ijsland: heb ik gemist omdat ik te druk bezig was de rommel op te ruimen van een bord spaghetti dat ik ervoor had laten vallen (Beer was me er wel druk me aan het helpen) Ik heb wel het filmpje gezien van de preselectie. Ben er gelijk niet echt zot van.

Zweden: ok, is er iemand anders buiten mij die vindt dat Charlotte's micro verdacht sterk op een dildo lijkt?! Voor de rest was het een typisch Zweuds eurosongnummer, dus leuk, leuke choreo, korte jurkjes. Ik heb gewoon een probleem met Charlotte's plastische chirurgie! What the hell happened?! Ze lijkt bijna op Jocelyn Wildenstein!

Turkije: bwah, ik verstond er geen woord van en begreep de boodschap dus niet, als die er al was.... liet me lauw.

Oekraïne: had precies vlug Charlotte van Zweden haar jurk gepikt in de coulissen. Ze deed Soetkin's headmove!  Er was uiteraard een windmachine en de tekst was van hoogstaand intellectueel niveau "Baby, don't call me baby". Al bij al entertainend voor eurovision.

Litouwen: WTF? kerel kon duidelijk niet zingen, stond daar te roepen in een soort piratenpakje, precies weggelopen van de cover van een Harlequin-boekje. Zijn Engels was onverstaanbaar. We hebben goed gelachen. Andrew Lloyd Webber zal hem misschien zijn liedje afkopen.

Albanië: een kapiteinsvestje met blote buik. rare combo. Ze stond daar met haar blote buik in de tocht van de windmachine puberaal kommer en kwel-gezichten te trekken. Ik verstond het niet want ik kan geen Albanees, dank U. Kind had wel een goede stem. Maar opnieuw liet het me onbewogen.

Tijdens een korte pauze zagen we een matroushka met geile stem 'we will be here' kreunen om mensen uit te nodigen Servië te komen bezoeken. Thanks but no thanks.

Over naar Zwitserland: cute kerel! deed me bijna vergeten dat hij vals zong en ik constant 'el stupido' meezong ipv 'era stupendo'. Die hysterische dansact achter voor en rond hem was ook voor niets nodig.

Tjechië: sluts-R-us troef. Dit was volgens mij de eerste keer dat een act  identiek hetzelfde aanhad als tijdens de nationale preselecties! why change a winning team, hè? Op de achtergrond stond precies DJ Da Costa van 'In de Gloria'. Laird was hoogstens gecharmeerd door de vertoning en vond dat ze het principe gerespecteerd hebben van : als je niemand in je land hebt die kan zingen, stuur dan gewoon een deel halfnaakte bimbo's. Laird was bovendien jaloers op het zicht dat Da Costa van achter zijn draaitafels moest hebben op al dat vrouwelijk geweld! Ik stoorde me ondertussen aan het geroep dat ik op de achtergrond hoorde en besefte pas na een tijdje dat het Da Costa zelf was die stond te brullen. Weet nog steeds niet waarom. Misschien wilde hij gewoon weg van het vals gezang?

Wit-Rusland: als actiefilm-fan kon Laird dadelijk het refrein meezingen. handig. ik lag al dubbel van bij de eerste strofe toen de zanger 'faiwy-tales' zei.

Letland: het liedje van Piet Piraat is beter. Punt. We missen bij deze act het décor van een boot want door de blauwe achtergrond op de schermen, leek het eerder alsof de piraten gestrand waren op een ijskap. Ik heb op cantussen beter horen zingen door dronken studenten die 2 pakken per dag roken. Een van de 'piratinnen' was wel extreem sletterig (die met haar rode rok)

Kroatië: weer zo'n dwaze rondhuppelende ballerina op scène. De gipsy-tonen vond ik wel leuk maar ik hield mijn hart vast wanneer die bompa begon rond te lopen, moest die mens geen zimmerframe hebben of zo? Ze krijgen extra punten voor het fake-flessen-bespelen door de ballerina.

Tijdens de daaropvolgende onderbreking ontdekten we dat Frank De Bozere meedeed verkleed als zijn alter-ego 'het groene energie-mannetje'. Beelden die ik wil vergeten.

Bulgarijë dan: leuke melodie, zou het graag horen als ik op een feestje ben! extra punten voor windmachine en brandende platendraaiers.

Denemarken: Siske-de-Rat-outfits, leuk refrein, beetje flauw liedje voor de rest, kerel was wel cute, hoorde dat hij op de politieschool zit. Bij mij mag hij altijd eens langskomen met zijn handboeien....

Georgië: tja, ze zongen duidelijk 'Piss will come', hè. Veel tonen waren precies te laag voor de zangeres (weerkerend probleem bij vele landen). Opnieuw een engel-duivel-verkleedpartij, was lang geleden....

Hongarijë: ze leek wat op Wendy van Wanten vond ik. ze zong ook net zoals Wendy van Wanten vond ik... Laird en ik hebben eigenlijk vlug onze aandacht verloren en zitten lachen met Kellie Pickler in Are you smarter then a 5th Grader toen ze zei 'Hungry? Is that a country? I've heard of Turkey...'

Malta: Ruslana-kloon, volgens Laird is het melodietje gepikt van Sigue Sigue Spoeknik.

Cyprus: leuke melodie, wardrobe-change, ik vroeg me wel af waar die peignor lag die ze op het begin had afgedaan?! die was nergens meer te bespeuren? hing die misschien aan een stukje vislijn en hebben ze hem discreet de coulissen in getrokken? ik zal het wellicht nooit weten... Ik vond dat het zeker door moest gaan. Oost-Europa vond duidelijk van niet.

Macedonië: waarom was er boegeroep toen ze opkwamen? zijn dat nog plaatselijke vetes? Get over it, guys!  Ik verstond dat de rappers 'west-coast' riepen en begreep het niet goed, want dacht dat alleen Amerikaanse rappers dat deden... blijkbaar was het 'let's go'...het zal wel aan mij liggen...

Portugal: scary vision, mauve haar, maar leuk liedje, hier paste de windmachine voor één keer perfect bij! ik zag haar al op de kade staan, uitkijkend naar het schip van haar man, terecht door naar finale.

En zo hebben we ze allemaal gehad.

Weer vind ik dat niet de beste liedjes geselecteerd zijn, maar ik zal er maar mee moeten leren leven zeker.

Voor de Belgische inzending van volgend jaar heb ik wel een paar suggesties: we moeten gewoon bimbo's sturen verkleed als piraat/elfje/cowboy, zorgen dat er een nipplegate-incident is en de zanger moet Alexi van Idool zijn (remember him?) om ons van de Oost-Europese stem te verzekeren.

Ofwel gewoon Gert en Samson. Leuke liedjes. Van het niveau dat ze tegenwoordig blijkbaar verwachten op Eurovisie. Mijn voorkeur gaat uit naar het liedje MacSamsom en MacGert, kunnen ze er nog wat fake-Riverdance bijkletsen, altijd scoren.

11:38 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eurovision song contest, eurosong |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.