21-05-08

Review ESC, 1e Halve Finale

 

 decoration

Karma Schmarma

Mijn cunning plan is dus niet gelukt, we zijn blijkbaar toch niet door de halve finales geraakt....

This is the review of the Calypso Jury:

Aangezien ik nog een late afspraak had, ben ik me om 21uur10 als een maniak naar huis gehaast, over de telefoon naar Laird roepend dat hij het zonder eten ook wel kon overleven voor een avond want dat ik niet van plan was nog ergens te stoppen.

Ik kwam net op tijd thuis om een lelijk wijf in een zetel te zien liggen met een knuffelbeer.

Op tv, hè!

Dat maakt dat ik dus pas actief ben beginnen meekijken vanaf San Marino.

San Marino: ugly kerel, te veel schmink en kohlpotlood en ik dacht dat ze al in de jaren '80 de les hadden geleerd dat een rockband met een ronddansende ballerina als rekwisiet, echt wel ridicuul is. Blijkbaar is dat nog niet doorgedrongen tot in San Marino.

België: het klonk goed, vrolijk, het publiek klapte enthousiast mee, eerlijkheidshalve vond ik ze er als een groep leuker uitzien tijdens de nationale preselecties. Het Soetkin-kleed, tja, zal ik maar over zwijgen (hopelijk doet Paul de Leeuw dat dan ook), maar what the hell waren die Jansen en Janssen-bolhoedjes op de hoofden van de achtergrondzangeressen-muzikantes????!!

Azerbeidjan: een gemiddelde schoolvoorstelling in het BLO heeft meer professionele uitstraling dan dit. Die verkleedpartij als engeltjes en duiveltjes was ridicuul, ik snap niet waarom die duivel plots engel werd, want het was precies toch prettiger toen hij even voordien zijn glas wijn leeggoot over de griet die in zijn schoot kronkelde. De witte haarverf van de engel-zanger liep trouwens uit over zijn gezicht.

Slovenië: maar half naar gekeken wegens te druk bezig de vorige acts te bespreken met Laird. Herinner me iets met robocops die een robocop-act deden (Spaanse dude van Baila el chiki chiki zal het leuk gevonden hebben).

Noorwegen: échte eurosong, typisch Zweeds eurosongnummer zelfs, mooie rondborstige dame, knappe achtergrondzangeressen, leuke jurkjes, goede eurosongstijl-choreografie, leuk liedje. In orde.

Polen: tja....a serious case of the Orangina, hè?! Mevrouw Polen was te blond, te lange extensions, te bruin (oranje) te grote en te witte valse tanden en lelijke valse borsten. Precies recht uit Hollywood ingevlogen.

De wolkjes waar ze in moest staan zingen dreven ook niet echt luchtig rond haar maar jaagden aan orkaansnelheid het podium af.

Liedje was ça va.

Ierland: OMFG

Andorra: Cher meets Xena Warrior Princess met een deel Romeinse meisjes errond. Het schreeuwt gewoon 'Studio 100'. En die omgekeerde trechter als hoed zag ik niet echt zitten....

Bosnia-Herzegovina: again OMFG. Volgens Laird leek heel het podium-gebeuren op een goedkope pornofilm (hoe weet hij dat???) Instrumentaal is het liedje niet slécht, maar puh-lease: die overdreven, schreeuwende act?!!!

Armenië: de Riverdance uit de Armeense preselectie was niet meer. Jammer. Fake Riverdance is onontbeerlijk op een eurosongfestival. Soit, we meenden haar te hebben zien poging tot moonwalking doen in de eerste seconden (el maiquelyason). Ik vond dat de zangeres leek op Penelope Cruz, Laird vond haar meer lijken op zijn Sabrina (die van Boys boys boys) maar dan met kleinere borsten.

Nederland: een short short, hoge laarzen èn een lange rok: nààààààà. Dat is echt teveel van het goede. En zo ziet mijn haar eruit na 2 uur sporten. Liedje liet me lauw.

Finland: dat leek toch superhard op Hardrock Halleluja?! Het ritme, de melodie, het vuurwerk?! Ik val bovendien niet op lang haar dus was ik maar matig geïnteresseerd, maar ik stel me wel de vraag waarom die 'echte' rockers willen meedoen aan hèt festival van camp en kitsch...

Door dat lang haar en die leren pakjes waande ik me wel plots weer op mijn vrijgezelleavond.

Roemenië: die kerel stond in jeans op het podium terwijl mevrouw een baljurk aanhad, dat kon er bij mij niet door. Zij heeft een valse neus, model jaren '80, er was veel drama en pathos.  Blèh.

Rusland: het witte kostuum op blote voeten werd vroeger al gedaan door George Michael (en beter). Laird kon niet geloven dat die jongen écht wel in het Engels zong, lol. De mogelijke oorzaak voor zijn slechte uitspraak vonden we in zijn Theo en Thea-voortandjes.

Maar die schaatspiste van een zakdoek groot met een stuk olymisch kampioen of whatever op?! Puh-lease!

Ze krijgen wel extra punten voor het soort Fake Riverdance dat ze brachten.

Griekenland: ik dacht dat ze om te beginnen van die stok zou donderen waarmee ze gelift werd, ik bemerkte een haarzwengel die zeker een stijve nek moet opleveren, maar ik zag ook een wardrobe-change en er was een windmachine: prima eurosongnummer dus.

Voila, dit was de 1e Halve Finale.

En wat is jullie mening over onze uitschakeling?

09:46 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: ishtar, eurovision song contest, eurosong |  Facebook |

Commentaren

Ik moet u alleen tegenspreken voor Holland. Nummer was goed gezongen en had een interessante rythm. + ze was één van de weinige die er eerlijk uitzag.

Gepost door: Wartaalman | 21-05-08

Dat is van horen zeggen van die scene :-)

"eerlijk"? Ik vond dien engel ook wel eerlijk of dien zanger van die rockers die op Neil van de Young Ones geleek.
Don"t get uncool and heavy!

Gepost door: Launchmachine | 21-05-08

Lol, ik kan mij goed vinden in uw bespreking, beste calypso! Hoewel Andorra niet aan ons Cher mag riéken :p Ach, ik blijf erbij: de enige kans die we op da festival nog maken is als we Eddy Wally naar daar sturen.
Groeten en have fun vanavond! Mijn favorieten: Kroatië en (hoewel wat melig) Hongarije. Vale!

Gepost door: Cherman | 22-05-08

De commentaren zijn gesloten.