06-05-08

Straf Spook

decoration

Nu ben ik er zeker van! Laird en ik (en Beer en de kat) delen ons huis met een spook.

Aan onze slaapkamer grenst er een klein kamertje waarvan het nut mij steeds heeft ontsnapt, maar het is ongeveer zo groot als de gemiddelde wc, met een horizontaal liggend langwerpig raam dat uitkijkt op onze achtertuin.

De deur tussen slaapkamer en 'het kotje' werd al van dag 1 door ons eruit gesleurd om extra licht in de slaapkamer te hebben en het kotje doet nu dienst als mini-dressing.

In de vijf jaar dat we hier wonen hebben we nog niets raar meegemaakt of gehoord, tot de dag, een maand of drie geleden, dat we het kotje eens mooi op orde gingen zetten.

Laagje verf op muren en plafond, de klerenrekken op wieletjes eruit halen en vervangen door van die coole zwevende planken, een hele muur vol waarop ik mijn schoenen kan uitstallen (ik nader de 100 paar, dank u wel).

We begonnen dus met goede moed het kotje te legen en alles in de logeerkamer te leggen, bijzonder enthousiast. Laird had zelfs een bezem gehaald om te vloer kraaknet te vegen. Alles pee en vree.

Tot ik uit de logeerkamer terugkeer in de slaapkamer en het kotje binnenwandel en een grote plas zie liggen!

'Stomme hond' was mijn eerste reactie! Beer had om de één of andere bizarre reden binnen geplast, iets wat hij nog nooit gedaan had in zijn volwassen leven.

Laird die me hoorde vloeken kwam ook kijken naar de grote plas en verklaarde dadelijk dat het niet om urine kon gaan omdat het niet geel was (en ja ik heb er dan maar aan geroken en idd, het leek water) en dat Beer bovendien in de tuin lag en alle deuren gesloten waren.

De plas werd opgedweild, muren, plafons, raam, alles werd grondig nagekeken, nergens een spoort van water te bespeuren.

Mysterie (*twilight zone muziekje*)

En zonet hoorde ik gerommel en een slag die van de eerste verdieping leek te komen. Laird en ik keken mekaar verbaasd aan.

Ik ben gaan neuzen en rarara, mijn linkertennisschoen die al anderhalve week, sedert ons laatste tennismatch, mooi naast zijn rechterschoen stond, plat, stabiel, op een stevige plank, lag nu in het midden van het kotje op de grond.

Er is dus officieel een spook in huis!

Maar het spook zou beter schoenen opruimen dan ermee in het rond te strooien! Stom ding (of moet ik zeggen 'stomme entiteit'?).

Iemand tips over 'Hoe je spook heropvoeden'?

11:37 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: spook, beer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.