30-12-07

Pandemonium

decoration

Disneyland Parijs.

Al jaren wilden we er eens naartoe,, maar bleven het uitstellen wegens het niet kunnen verdragen van kinderen en grote mensenmassa's...

Wat ons bezielde om er nu in volle kerstvakantie naartoe te gaan, Joost mag het weten!

Ik denk dat ik me heb laten meeslepen door de kerstsfeer en de nood om voor minstens twee dagen weg te zijn van email en faxtoestellen en zo kwam het dat Laird en ik vrijdagmiddag binnenstapten in een overvolle lobby van hotel Newport Bay in voornoemd Disneyland Parijs en onze kinnebakken met een luide boenk op de grond vielen.

Pandemonium!!

Schreeuwend, gillende, joelende, rondrennende kinderen, lots of them, moeders die er achter hollen, ondertussen de check-in regelend, en wat mij het meeste trof: de vaders, staand tussen hopen reistassen met hun armen vol felgekleurde kinderjassen en met een blik in hun ogen van zuivere, pure wanhoop en angst.

Moedig worstelden we ons door de formaliteiten en een half uurtje later zaten we in de bar die redelijk kindervrij was, met een frisse pintje voor ons en planden we onze tocht door het park.

Ik ben niet echt een grote held wat betreft de wilde attracties en moet steeds onder lichte dwang in de eerste rollercoaster die overkop gaat gesleurd worden. Toen we dankzij een fastpass een Indiana Jones toestand binnenliepen zonder te moeten aanschuiven, vroeg ik voor de derde keer aan Laird "je bent toch zeker dat dit ding niet overkop gaat hè!"

"Neenee" was zijn zelfverzekerde antwoord en net op dat moment hoor ik lawaai rechts me, draai mijn hoofd als in slow-motion en zie een paar van die karretjes een perfecte looping uitvoeren op 5 meter van me.

Het volstaat te zeggen dat ik de longen uit mijn lijf heb gegild toen ikzelf een paar minuten later dezelfde looping maakte.

De rest van onze trip kan samengevat worden in een paar woorden: volk volk volk, koud koud koud maar toch fun fun fun hoewel ik serieus overweeg om terug aan de pil te gaan!

 

 

 

13:17 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.