21-11-07

Schoonpapa-digibeet

 

Mijn schoonvader is een man van vele talenten, maar computervaardigheden is er geen van.

Telkens we op bezoek zijn wordt Laird gebombardeerd met vragen over hoe exact een email te verzenden, hoe een mail te beantwoorden, hoe te surfen  enz.

Zo gebeurt het vaak dat tijdens de weekends dat Laird en ik (en Beer uiteraard) aan zee zijn, mijn schoonvader mij met veel autoriteit beveelt om iets voor hem op te zoeken op het internet. (hij beveelt het me wel met een glimlach, en Laird vraagt zich dan steeds weer verward af waarom dat hem niet lukt, mij braaf doen gehoorzamen)

Als een koning gaat Schoonpapa dan in zijn relax-zetel liggen en wacht hij soms al geduldiger dan anders tot ik gewillig op de laptop zijn oh zo begeerde informatie heb gevonden en hem de computer op de schoot kan zetten. (waarna hij alleen maar naar het scherm durft te kijken uit angs dat het aanraken van de laptop alles zal doen ontploffen)

En wanneer de informatie is gevonden krijg ik de uitleg over de opgezochte fietskaders/wijn/whisky/jacht en toebehoren.

Ik blij dat ik iemand keer op keer versteld kan doen staan met mijn kennis van het internet (hoe basic die ook is), mijn Schoonpapa blij dat hij een luisterend en geinteresseerd publiek heeft om zijn zeeën van kennis mee te delen.

Gisteren belde hij in de vroege avond dat zijn computer vastzat! Paniek! Er stond een beeld van een reclame of zo dat hij niet meer wegkreeg.

Een klassiek pop-up dus.

Maar blijkbaar vond hij het kruisje niet om die te sluiten en zelfs na een twintig minuten durende uitleg van Laird over rechtsklikken met de muis en 'sluiten' kiezen, lukte het nog niet.

Ik durf er mijn lievelingsondergoed voor te verwedden dat hij steeds links-klikte!

Anderhalf uur later belde hij dan fier terug om te zeggen dat het Kwaad verwijderd was,.....maar nu was zijn bureaublad-afbeelding weg. Hoe kon hij dat herstellen, was nu de vraag.

Met een zucht heeft Laird gezegd dat hij de rest van de week wel zonder foto op zijn bureaublad zou kunnen leven en dat hij het dit weekend wel zou herstellen.

En ook dan weer zal Schoonpapa fier zijn dat zijn zoon zoiets kan en zal Laird zich en waar wonderkind voelen dat hij van een simpele foto een bureaublad kan maken!

Blijdschap alom, haal de champagne maar boven!

10:46 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.