24-10-07

Terminale Turbo

 

Drie keer raden wie er vandaag midden op de E40 haar turbo heeft opgeblazen?

Mmja, inderdaad.

Ik viel plots terug naar 90km/uur waardoor ik merkte dat er dus geen enkele vrachtwagen de hun toegestane 90km/uur rijdt! Niet normaal!

Ik zat niet vree op mijn gemak te tuffen en ben schoontjes op de pechtstrook gaan staan om er met behulp van de handleiding achter te komen wat het brandende lampje op mijn dashboard wilde zeggen.

Motorcontrole.

Cryptische omschrijving, leek me. Nadat ik Laird had gebeld (waarvoor weet ik niet, gewoon om mijn beklag te doen gok ik, want hij kent even weinig van auto's als ik), belde ik de garage om te zeggen wat er scheelde en om te vragen of ik wel nog veilig tot bij hen kon rijden (volgens de handleiding wel maar wat weet die handleiding nu van pech op een snelweg!)

Na groen licht gekregen te hebben van de garagist, ben ik terug tot Tienen gesukkeld, aangenaam verrast dat het lichtje ondertussen terug uit was en de auto weer normaal reed en eerlijk gezegd geneigd door te rijden naar mijn oorspronkelijke bestemming, zijnde een congres in Antwerpen.

En na even wachten, werd ik in de garage bij de auto geroepen door de BigBoss en een mechanicien, en viel het verdict: turbo naar de vaantjes.

Gevolgd door een hele technische uiteg over de vinnetjes van een ventiel die stuk zijn en de verschillende soorten turbos die er bestaan. (dit al terwijl ik zogenaamd geïnteresseerd bleef knikken)

Damn, bugger, kut, dat wordt een kostelijke herstelling!

Kzal maar gauw mijn klanten wat meer aanrekenen, zeker ;-)

17:58 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.