25-09-07

boer Boer

 

Kan er iemand mij zeggen waar de meest industriële streek ter wereld is?

Want daar wil ik namelijk asap naartoe verhuizen!

Ik ben het brààààkende beu om constant achter tractors aan te moeten tsjokken op de weg.

Van zodra je 500 meter buiten de stadsgrenzen van Brussel bent (en ik neem aan dat hetzelfde geldt voor Antwerpen of Gent), kom je vanzelf terecht in een file veroorzaakt door een tractor en negen keer op de tien kruis je op dat ogenblik ook nog eens een tractor-veroorzaakte-file die in de andere richting kruipt!

Waarvoor dienen dan al die boerenwegels en verkavelingstoestanden waar wij met een normale wagen niet op mogen en die voorbehouden zijn voor landbouwvoertuigen, vraag ik mij dan af?

Ik zie die niet vaak gebruikt worden, hoor!

Ik woon aan een steenweg en zie vanuit mijn achtertuin een verkavelingsweg liggen die over een lange afstand parallel met de steenweg loopt.

Laat me je verzekeren dat de enige boer die daar ooit verschijnt dat doet om zijn veld te bewerken en alleszins geen gebruik maakt van die weg om de steenweg wat te ontlasten.

En ik wéét het: 'die mensen doen ook maar enkel hun werk, en zonder boeren hadden wij geen eten', maar toch ben ik van principe dat de goodwill van beide kanten moet komen.

Boeren zouden moeten verplicht worden om op de verkavelingswegen te rijden, behoudens daar waar het hen niet mogelijk is door het gekozen traject of een ander excuus, maar in die gevallen zouden ze verplicht moeten worden om om de kilometer of twee even aan de kant te gaan staan om het normale verkeer achter hen door te laten.

En hoewel ik rotsvast overtuigd ben van mijn gelijk zal dit toch nooit de werkelijkheid worden, want 'boeren zijn ocharme te beklagen', ze hebben een zware stiel, toegegeven, maar dat maakt hen nog niet onschendbaar.

Dus boeren: stop met de zielenpoten uit te hangen en denk ook eens aan ons, arme automobilistjes die soms kilometerslang achter jullie tractor vastzitten.

 

 

15:46 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: boer, file, tractor |  Facebook |

Commentaren

het probleem is simpel op te lossen : koop zelf een tractor, ze hebben er van het merk Lamborghini, dus qua image kan het tellen.

Gepost door: aubade | 15-11-07

De commentaren zijn gesloten.