21-09-07

Marina & de Nerd

 

Ik geef grif toe dat ik absoluut fan ben van domme realityshows en docusoaps.

Toen Laird en ik pas kabel hadden, dat was na onze studies, hebben we ons voorgenomen om een jaar te kijken naar al de pulp à la Temptation Island en Big Brother, om daarna weer intellectueel en trouw naar canvas te kijken.

Yeah Right!

Vier jaar later kijken we nog steeds gierend van het lachen naar die domme programma's (behalve Big Brother, want iedereen heeft nu eenmaal zijn grenzen).

Niets is toch zo hilarisch als Gringo's oneliners of de verhitte discussies tussen Melissa en Eric in Paradise Hotel. (ik begrijp dat ze van die serie geen tweede seizoen kunnen maken, want dit was gewoon perfect!)

Telkens een eerste aflevering van een dergelijke realityshow uitgezonden wordt, kijken we vol spanning om te zien hoe de mensen van de casting het er deze keer van af hebben gebracht en meestal worden we niet teleurgesteld.

En zo kwamen we vorig jaar terecht bij Beauty & de Nerd op VTM, een serie die wel leuk was om naar te kijken, maar die mij vooral is bijgebleven om de oprechte vriendelijkheid en vriendschappelijkheid waarmee de kandidaten met mekaar omgingen.

In andere shows zit je met haantjes en bimbo's die allemaal denken dat ze hét van hét zijn en niets liever doen dan kattig roddelen over mekaar.

Beauty & de Nerd daarentegen verbaasde, vond ik toch, doordat de kandidaten echt wel lief waren voor mekaar, heel zorgzaam zelfs bij momenten.

Het was alsof de Beauties wisten dat hun Nerds wat onbeholpen en sociaal gehandicapt waren en dat je ze er zeker niet om mocht uitlachen maar hun daarentegen vriendelijk moest loodsen naar een vlottere manier van 'zijn'.

En de Nerds van hun zijde wisten dat de Beauties niet al te snel van begrip waren en namen er alle tijd voor om uit te leggen dat een decenium 10 jaren telt en niet 4 maanden zoals gedacht, of om hen simpele Franse woordjes te leren voor een proef.

Allemaal heel lief en oprecht en uiteraard wel gieren geblazen.

En gisteren zag ik mijn eerste aflevering van het tweede seizoen en hoewel iedereen op het eerste zicht weer heel lief is, valt mij toch één ding op.

Vorig jaar al vond ik dat er weining échte Beauties in zaten, maar dit jaar lijken de meisjes wel een bende Marginale Marina's die werden geplukt uit een discotheek aan Schildestrand!

Eén knap meisje telden we, de rest waren stuk voor stuk marginale grieten die overduidelijk beroepsonderwijs hebben gevolgd en nu verkoopster zijn in de Pimkie.

 header_beautys_seizoen2

 

 

 

Maar gelukkig blijven die Marginale Marina's ons nog  tot lachen verleiden door hun idiotie.

Zo kan ik jullie het gesprek niet onthouden tussen een Nerd en zijn Marina die elkaars eigenschappen en bijzonderheden aan het noteren waren voor het geval dat ooit nuttig zou blijken te zijn in de show.

Nadat de Marina hem al had uitgelachen met zijn Renault Twingo (een homo-auto volgens haar, nu: ze hééft wel een punt ), stelt Nerd aangenaam verrast te zijn met een aantal van haar antwoorden, in het bijzonder haar voorkeur voor zwarte komedies.

Hij had niet verwacht dat een Marina voldoende diepgang zou hebben om dat genre humor te appreciëren.

Waarop de Marina hem even aanstaart en zegt 'Ik bedoel wel gewoon komedies met zwarte acteurs, hoor.' 

God-de-lijk

17:42 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marina, marginaal, beauty de nerd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.