17-09-07

Globetrotter-broer

 

Gisterenmiddag zat ik braafjes naar het nieuws te kijken en bij de berichtgeving over het neergestorte vliegtuig in Phuket, trok ik toch even bleek weg.

"Mijn broer zit daar op dit ogenblik in de buurt in een vliegtuig...", zei ik met een klein stemmetje tegen Laird.

O. was op dat uur onderweg van Bali naar Bangkok, feit waar ik 100% zeker van was aangezien onze moeder me dat 's ochtends nog had meegeeld (in één van haar beruchte overgedetailleerde telefoongesprekken)

Ik durfde de zetel niet uit om naar mijn computer te rennen en CNN erop te checken. Ik wilde de feiten gewoon even negeren, de goede oude struisvogelpolitiek dus.

Laird is dan in mijn plaats het internet gaan doorpluizen naar meer details, iets wat mijn ouders ondertussen ook al aan het doen waren, zij het dan gewapend met de vluchtnummers van O..

Tot onze grote opluchting bleek het al gauw om een vlucht te gaan die van Bangkok kwàm, terwijl O. ernaar toe gíng.

Ik moet je uiteraard niet vertellen hoe opgelucht ik was. (hoewel dit natuurlijk de uitgelezen kans was om van Morticia af te geraken)

En zo gebeurde het dus dat het vliegtuigongeval de zoveelste druppel was die de Emmer van Ongerustheid van mama bijna deed overlopen.

O. gaat vàààk op vakantie en gaat steeds diepzeeduiken in de meest exotische locaties, waarbij hij de hele week of meer op een jacht doorbrengt. (Zo verliest meneer naar eigen zeggen geen tijd met het af- en aanvaren naar de duiklocaties.)

Ik kan dan maar vol medelijden denken aan de andere gasten op het jacht, die hun vakantie verplicht met Morticia moeten doorbrengen....

Alleszins, mijn moeder heeft een fixatie over piraten en maakt zich bij elke vakantie van O. ongerust dat hij zal gekidnapt worden op volle zee.

Deze vakantie is hij er nogmaals in geslaagd uit de klauwen van al die monsterlijke piraten te blijven (hoewel het nogal romantisch klinkt als ze zouden lijken op de piraten op de cover van Harlequin-boekjes),

 decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

maar hij heeft op Bali wel uiteraard de aarbevingen en mini tsunami's meegemaakt. (opnieuw ongerustheid van mama die papa verplichtte om alle tsunami-gegevens op te sporen op het internet) en nu dus als kers op de taart het iedereen-een-hartaanval-doen-krijgend vliegtuigongeval-verhaal.

Ik ken iemand die van zijn mama een preek zal krijgen wanneer hij vanavond belt *grijns*......

16:47 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: piraat, morticia, vliegtuigongeval |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.