01-09-07

Krullebol

 

 decoration

 

Ik heb krullen, heb ze jarenlang vervloekt, tot ik ontdekte dat het eigenlijk best gemakkelijk is en ik ze uit luiheid heb laten staan.

Krullen (die van mij toch) moet je niet elke dag kammen of borstelen, je harkt er maar door wanneer je ze wast.

Aangezien krullen garant staan voor kurkdroog haar (de talg die je haar soepel houdt en voedt blijft steken in de eerste bocht dat het tegenkomt) moet je krulhaar ook maar om de vijf à zes dagen wassen. (dit is uiteraard bij afwezigheid van enige sportactiviteiten waar zweten aan te pas komt, situaties die niet zo vaak voorkomen bij mij)

Het enige verschrikkelijke aan krullen is het vinden van een goede kapper!

Blijkbaar is krullen knippen niet vanzelfsprekend aangezien de krul zijn eigen willetje heeft en je die niet kan verplichten een andere kant uit te draaien.

Ik heb al vele kappers bezocht in mijn, euhm, jonge leven, en vaak ben ik semi-huilend naar huis gelopen om rechtstreeks onder de douche te springen en mijn haar opnieuw te wassen.

Wat is namelijk het probleem?

Kappers denken dat krullen volumineus moeten zijn.

In principe ben ik daarmee akkoord, maar meestal verlaat ik een kapperszaak met een hoofd alsof ik net ben geëlectrocuteerd!!

En daar ben ik dan weer in principe NIET mee akkoord.

Alleszins, vorig jaar eindigde mijn zoektoch naar DE Krullenkapper met succes, mijn haar was eindelijk symetrisch geknipt (wat blijkbaar niet evident was voor de andere prutsers), blonk van gezondheid en had een perfect aanvaardbaar volume.

Maar de goden op de Olympus vonden het blijkbaar grappiger om mij met een assymetrische warboel te zien rondlopen dan met een goede coupe en hebben mijn kapper ingefluisterd dat hij zijn zaak moest sluiten, wat hij dan ook prompt deed.

Dus voila, hier sta ik dan weer: het is vier maanden geleden sinds mijn laatste bezoek aan de deserteur, mijn punten moeten dringend geknipt worden, mijn baléage hernieuwd en ik vind geen kapper om dat alles op zich te nemen...

Daarom doe ik een oproep aan iedereen die dit leest: puh-leaaaase geef me de naam van een kapper die goed is met de genetische afwijking die wij krullen noemen!!! (liefst in de regio 3300- 3800)

Mijn gespleten punten hebben redding nodig!

12:27 Gepost door Calypso in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: krullen, kapper, olympus, goden, baleage, coupe, volume |  Facebook |

Commentaren

Hallo, ik ben ook een krullenkop en ik herken hetgeen je schrijft alsof ik het zelf geschreven zou hebben. Ik ben dus ook bijna wanhopig, of neen, echt wanhopig op zoek naar een kapper die mijn krullen fatsoenlijk bewerkt. Ik wil er niet uitzien als een gedateerd schaap.

Gepost door: wendy | 29-10-07

De commentaren zijn gesloten.